Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovesno v ljubljanski stolnici na telovo

Za vas pišejo:
M. P., Jože Potrpin
Objava: 31. 05. 2024 / 08:12
Oznake: Duhovnost, Praznik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2024 / 11:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovesno v ljubljanski stolnici na telovo

Slovesno v ljubljanski stolnici na telovo

Na praznik Svetega rešnjega telesa in krvi, ki ga poznamo tudi pod imenom telovo, je ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore v stolnici v Ljubljani obhajal slovesno sveto mašo.

Pri praznični maši je bilo veliko mladih, saj so po maši nameravali v procesiji ponesti Najsvetejše po ljubljanskih ulicah. Slabo vreme jim je to žal preprečilo, praznik pa je bil kljub temu srčno doživet. 

Svete maše se je udeležilo veliko mladih. FOTO: Jože Potrpin

Bistveno sporočilo praznika Svetega rešnjega telesa in krvi je, da obnavljamo in utrjujemo vero v Kristusovo resnično navzočnost v zakramentu evharistije. Jezus namreč ni rekel: »To je simbol mojega telesa,« pač pa: »To je moje telo.« Prav po Svetem rešnjem telesu in krvi prejemamo milost Božjega življenja, ki nas povezuje s Kristusom in med seboj.  

Somaševanje duhovnikov je vodil nadškof Stanislav Zore. FOTO: Jože Potrpin

Letos se naj bi evharistična procesija vrnila na ljubljanske ulice v organizaciji in sodelovanju slovenskih študentov po večerni slovesni maši v stolnici, pa je odpadla zaradi slabe vremenske napovedi. Bila pa je po maši, ki jo je ob somaševanju več duhovnikov, direktorja Katoliška mladine Matevža Mehleta, pomožnega škofa dr. Franca Šuštarja in ob udeležbi velikega števila mladih vodil nadškof metropolit Stanislav Zore, v sami stolni cerkvi mimo »štirih oltarjev«, to je od glavnega, dveh stranskih in nazaj k glavnemu.

Slovesno v ljubljanski stolnici. FOTO: Jože Potrpin

Nalaganje
Nazaj na vrh