Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tekmovalce sem pripravljal na prva mesta

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 24. 07. 2024 / 07:50
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2024 / 08:56
Tekmovalce sem pripravljal na prva mesta
Marjan Fabjan. FOTO: Arhiv kluba

Tekmovalce sem pripravljal na prva mesta

Marjan Fabjan je trener juda. S svojimi varovanci in varovankami se je veselil šestih olimpijskih medalj ter sedemdesetih medalj z evropskih in svetovnih prvenstev.

Kaj da vrhunski šport mlademu človeku?

Da mu samozavest, disciplino in veliko osnovnih človeških vrednot, ki jih pridobi z leti treninga. Judo je način življenja. Trenerji že otroke naučimo pozdraviti tekmeca. V marsikaterem drugem športu tega ni. Čeprav je judo borilni šport, je treba v prvi vrsti spoštovati svojega nasprotnika.

Kako so se vaši varovanci in varovanke pripravljali za minule olimpijske igre? Kako so prenašali stres in druge psihične obremenitve? Kakšna je bila pri tem vaša vloga, vloga trenerja?

Stres človeka krepi. Zaradi težkega dela postane človek močnejši. Tudi moji varovanci so z leti postajali močnejši. Na letošnje olimpijske igre v Parizu ne bom peljal nobenega tekmovalca ali tekmovalke, v preteklosti pa sem bil z njimi na petih olimpijadah. Svoje varovance sem vedno pripravljal na prva mesta, vedno sem jih peljal zmagat. Ko imaš to v glavi in ko veš, da si naredil vse, kar je treba, ni nobenega pritiska. Na olimpijske igre je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh