Tegobe skladiščenja
Tegobe skladiščenja
Bučni kari z lečo
Pripravimo si mešanico začimb, z njimi začinimo bučke v skledi, pomešamo še z oljem in tako začinjeno pretresemo na pekač. Pri 220 stopinjah jih pečemo 15 minut.
Lečo skuhamo v dovolj vode, da se zmehča, solimo, nato vmešamo pečene kocke buč. Vse premešamo in kuhamo še 5 minut. Nazadnje začinimo z mlado čebulo, strtim česnom in ponudimo z basmati rižem, lahko pa tudi zgolj s kruhom.
Masleni kolački
Maslo, sladkor in vaniljo penasto stepemo, postopno vmešamo jajca. Nazadnje dodamo moko s pecilnim praškom. Testo z žlico nadevamo v 12 papirnatih modelčkov za mafine in pečemo pri 170 stopinjah 25 minut.
Smetano stepemo, nato vmešamo še maskarpone in po želji še sladkamo. Ohlajenim kolačkom odrežemo vrh, nadevamo za žlico marmelade, pokrijemo nazaj in nabrizgamo smetano.