Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tednik Slovencev v Italiji Novi glas ima novega urednika

Za vas piše:
M. P.
Objava: 08. 08. 2024 / 05:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2024 / 20:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tednik Slovencev v Italiji Novi glas ima novega urednika
Jurij Paljk in Danijel Devetak. FOTO: arhiv Družine in Novega glasa

Tednik Slovencev v Italiji Novi glas ima novega urednika

Z avgustom je na mestu odgovornega urednika tednika Slovencev v Italiji Novi glas Jurija Paljka zamenjal Danijel Devetak.

"Vsako slovo je seveda težko, a sam sem prepričan, da bodo mlajši sodelavci tudi v prihodnje ostali zvesti demokraciji, krščanstvu in slovenski besedi, kot veleva statut Novega glasa," je v svojem zadnjem uvodniku kot odgovorni urednik iskreno kot vedno zapisal Jurij Paljk, dolgoletni urednik tednika Slovencev v Italiji.

Njegovo delo je močno zaznamovalo slovensko zamejsko skupnost. Kot je zapisal Jurij Paljk, ostajajo zvesti stalnim naročnikom, iščejo poti do mladih, poleg tega pa so "naredili veliko na področju vzgajanja novih publicistov in poklicnih časnikarjev, večina jih danes dela drugod".  

Jurij Paljk je ponosen tudi na to, da so od države Italije pridobili finančna sredstva za tiskane medije, kar je izjemnega pomena za nadaljnji obstoj tednika Novi glas. Poleg tega pa je Novi glas tudi edini slovenski časopis, ki je del Italijanske vsedržavne zveze katoliških tednikov FISC, kar je pomembno zaradi vidne prisotnosti slovenskih vernikov v Italiji. Jurij Paljk je postal celo vodja delegacije zveze katoliških tednikov iz Triveneta. 

Priljubljenost Novega glasa je dobra popotnica za novega odgovornega urednika Danijela Devetaka, ki časopis dobro pozna, saj je pri njem deloval kot vsestranski novinar. V svojem prvem uvodniku kot odgovorni urednik se je upravnemu odboru izdajatelja, Zadrugi Goriška Mohorjeva, zahvalil za zaupanje. "Dobro vem, kaj Novi glas je, vem, da je živ organizem, prav poseben in dragocen kamenček v mozaiku slovenskih – in zamejskih – medijev, oporna točka za številne bralce v naši deželi, v Sloveniji in med rojaki po svetu. V pustinji dobrih novic zato želimo z utečeno ekipo zanesljivih in dinamičnih časnikarjev, pa tudi z novimi peresi, zvesti etiki pisanja z dobrim okusom še naprej pripovedovati zlasti o lepem v naši sredi. To potrebujemo!" 

Z Novim glasom smo tudi pri Družini vselej dobro sodelovali, saj je delo celotne njihove novinarske ekipe res profesionalno, za kar gredo pohvale dosedanjemu uredniku Juriju Paljku. 

Novemu odgovornemu uredniku Danijelu Devetaku želimo uspešno delo in se veselimo nadaljnjega sodelovanja!  

Kupi v trgovini

Novo
Marija, Božja mati
Monografije
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh