Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tadej Pogačar vabi na zabavo!

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 23. 07. 2024 / 14:29
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2024 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tadej Pogačar vabi na zabavo!
V sredo, 24. julija, vabljeni na Kongresni trg v Ljubljani, kjer ob 18. uri prirejajo slovesen sprejem za vodilnega kolesarja sveta. FOTO: FB/Tadej Pogačar

Tadej Pogačar vabi na zabavo!

V slovenski prestolnici bo živahno: v sredo, 24. julija, na Kongresnem trgu v Ljubljani ob 18. uri prirejajo slovesen sprejem za nedavnega zmagovalca letošnje dirke po Franciji in prepričljivo vodilnega na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci Tadeja Pogačarja. Tadejevega obiska v domovini se nedvomno veselijo tudi njegovi domači, ki zanj veliko molijo.

Mladi kolesarski mojster je svoje navdušene podpornike na slovesnost ob sprejemu v domovini prek družbenih omrežij povabil kar sam: »Pridružite se mi na Kongresnem trgu v Ljubljani to sredo zvečer ob 18. uri, ko se počaščen vračam domov na slovesni sprejem v prestolnici!«


Tadej Pogačar je z nedeljsko zmago na dirki po Franciji pri komaj petindvajsetih letih že tretjič osvojil najprestižnejšo kolesarsko dirko na svetu, po zmagah v letih 2020 in 2021, ob tem pa je slovenski kolesar tudi letošnji zmagovalec dirke po Italiji.

Anica in pokojni France Štebe, stara starša Tadeja Pogačarja, med pogovorom za Družino leta 2020. FOTO: Sportida

Veselje domačih

Tadejevega obiska v domovini se nedvomno veseli tudi njegova družina, starša Marjeta in Mirko, sestri in brat ter babi Anica Štebe. Dedek France, eden največjih vnukovih navijačev, je v 81. letu starosti umrl v letošnjem juniju, ko je bil Tadej sredi priprav na dirko po Franciji. Zakonca Štebe sta pred štirimi leti, ob prvi Tadejevi zmagi na francoskem Touru, v pogovoru za Družino povedala, da goreče navijata za svojega vnuka. Kot sta takrat povedala, so družinski prijatelji prepričani, da je Tadej tako izjemen športnik tudi zato, ker sta zanj veliko molila.

Preberite tudi: Da bi Tadej ostal preprost in pošten

Oba stara starša sta bila na vnuka seveda izredno ponosna. Gospa Anica pa je, kot je dejala, še bolj hvaležna za dar, ki ga je Tadej prejel in ga znal tudi izkoristiti: »Vsi imamo mnogo darov, drugo je, koliko jih poiščemo in znamo gojiti in vztrajati,« je v pogovoru za Družino povedala septembra 2020. Z možem sta si vedno želela, sta nam takrat zaupala, da bi njun vnuk Tadej ostal preprost in skromen človek, da bi si ustvaril družino, da bi bil v varnem okolju ter da bi ostal zvest sebi, družini, narodu in Bogu.

Preberite tudi: Kako starša stojita ob strani najboljšemu kolesarju na svetu Tadeju Pogačarju?

Nalaganje
Nazaj na vrh