Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tabor Frančiškovega svetnega reda mariborske pokrajine

Za vas piše:
Irena Vačovnik
Objava: 26. 06. 2024 / 11:21
Oznake: Maša, Praznik
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 11:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tabor Frančiškovega svetnega reda mariborske pokrajine
FOTO: J. K. in R. K.

Tabor Frančiškovega svetnega reda mariborske pokrajine

V torek, 25. junija, je potekal pokrajinski tabor Frančiškovega svetnega reda (FSR) mariborske pokrajine. Praznovanje dneva državnosti sestre in bratje Frančiškovega svetnega reda (OFS) vsako leto združujemo z našim srečanjem na pokrajinskem, vsako tretje leto pa na narodnem nivoju.

Bratstva mariborske metropolije smo se z duhovnimi asistenti, predstavniki 1. reda OFS, iz vrst frančiškanov, minoritov in kapucinov ter ostalimi simpatizerji sv. Frančiška tudi letos zbrali na Vidmu pri Ptuju, kjer že vrsto let poteka naš pokrajinski tabor. Letos so se taboru pridružili tudi bratje in sestre iz varaždinskega bratstva. Ogenj ljubezni, ki žge, je bila rdeča nit tokratnega srečanja.

Že ob zbiranju je bilo čutiti prisrčno vzdušje med brati in sestrami, saj smo vselej veseli drug drugega, ko se spet srečamo. Naše srečanje smo začeli s sv. mašo za domovino, ki jo je vodil provincial kapucinov p. Primož Kovač.

FOTO: J. K. in R. K.

Začetek maše je bil zaznamovan s slovesnim prihodom zastave. Nato je sledil slovesen prihod Marijine Ikone Kraljice miru, ki roma po vsem svetu in prinaša velik blagoslov.

FOTO: J. K. in R. K.

Njena prisotnost je bila za zbrane velika čast. Po koncu maše sta sledila kava in pecivo, kar je ponujalo priložnost za klepet in druženje s sestrami in brati drugih krajevnih bratstev.

FOTO: J. K. in R. K.

Nato smo prisluhnili pričevanju dveh parov: domačinoma Tinici in Tončku ter Marini in Zdenku iz varaždinskega bratstva. Kdor premore vzdrževati ogenj ljubezni v zakonskem odnosu, ga je sposoben netiti tudi v medsebojnih odnosih izven doma, v službi, med sosedi in tudi v krajevnih bratstvih Frančiškovega svetnega reda, ki se sestajajo vsaj enkrat mesečno.

 FOTO: J. K. in R. K.

Krajevno bratstvo Videm je poskrbelo za odlično kosilo iz žara. Ob hrani, dobri kapljici in v prijetni družbi smo tudi zapeli, kot se za praznovanje spodobi, k čemer nas je spodbudil priložnostni trio instrumentalistov v sestavi s. Katje, br. Jožeta in p. Danila, ki je petje vodil tudi pri sv. maši.

Z bratom ognjem, ki nas je še dodatno ogrel, smo zaključili srečanje v bližnjem Frančiškovem parku s petimi litanijami ter s Frančiškovim blagoslovom. Ter seveda s povabilom in obljubo, da se prihodnje leto spet srečamo. Razšli smo se hvaležni za duhovno bogat preživet dan in s seboj ponesli ogenj ljubezni – saj, če želimo drugega vneti, moramo mi goreti.

FOTO: J. K. in R. K.

FOTO: J. K. in R. K.



Hvala samostanu svetega Vida, br. Primožu Kovaču za vodenje maše, vsem ostalim patrom, Občini Videm, bratom in sestram s Hrvaške, pričevalcem, Krajevnemu bratstvu svetega Vida, glasbeni skupini, Srečku Bedraču z ekipo za odličen žar in vsem vam bratom in sestram, da ste bili del tega čudovitega dneva.

Nalaganje
Nazaj na vrh