Svinjski medaljoni s paradižnikom in papriko ter popečenim krompirjem
Svinjski medaljoni s paradižnikom in papriko ter popečenim krompirjem
Sestavine za 4 osebe
60 dag svinjske ribice
4 paradižniki
1 paprika
1 dl olja
sol
poper
8 krompirjev
Svinjsko ribico narežemo na za dva prsta debele medaljone. Prelijemo jih z oljem, blago popramo in osolimo s ½ žličke soli ter dobro premešamo. Papriko očistimo in narežemo na kocke (1 x 1 cm). Paradižnike operemo, prerežemo na pol in narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo in operemo. Opranega prerežemo na pol in narežemo na ½ cm debele rezine. Krompir posolimo, prelijemo s tremi žlicami olja in popečemo na električni ponvi. V navadni ponvi na vročem olju popečemo svinjske medaljone, da posivijo, ob robu pa nekoliko pozlatijo. Zložimo jih v pokrito posodo in damo na toplo (lahko tudi v ogreto pečico). V isti ponvi nato popečemo še papriko, narezano na rezine. Postrežemo s pečenim krompirjem in obložimo z rezinami svežega paradižnika.
Še namig: Krompir lahko nal...