Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svinjski medaljoni s paradižnikom in papriko ter popečenim krompirjem

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 12. 05. 2022 / 12:09
Oznake: Kuharica
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2022 / 23:32
Svinjski medaljoni s paradižnikom in papriko ter popečenim krompirjem
FOTO: Marko Čižman

Svinjski medaljoni s paradižnikom in papriko ter popečenim krompirjem

Sestavine za 4 osebe

60 dag svinjske ribice

4 paradižniki

1 paprika

1 dl olja

sol

poper

8 krompirjev


Svinjsko ribico narežemo na za dva prsta debele medaljone. Prelijemo jih z oljem, blago popramo in osolimo s ½ žličke soli ter dobro premešamo. Papriko očistimo in narežemo na kocke (1 x 1 cm). Paradižnike operemo, prerežemo na pol in narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo in operemo. Opranega prerežemo na pol in narežemo na ½ cm debele rezine. Krompir posolimo, prelijemo s tremi žlicami olja in popečemo na električni ponvi. V navadni ponvi na vročem olju popečemo svinjske medaljone, da posivijo, ob robu pa nekoliko pozlatijo. Zložimo jih v pokrito posodo in damo na toplo (lahko tudi v ogreto pečico). V isti ponvi nato popečemo še papriko, narezano na rezine. Postrežemo s pečenim krompirjem in obložimo z rezinami svežega paradižnika.

Še namig: Krompir lahko nal...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh