Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svinjski jezik v brusnični omaki

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 01. 03. 2023 / 09:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2023 / 15:41
Svinjski jezik v brusnični omaki
s. Bernarda Gostečnik

Svinjski jezik v brusnični omaki

Dobro opran svež svinjski jezik kuhaj z jušno zelenjavo 2 uri. Še vročega daj v mrzlo vodo in ga takoj olupi. Nato pripravi omako: na segretem maslu prepraži moko in jo zalij z vinom in vodo. Dobro razmešaj, dodaj sladkor, sol, brusnice, mandlje in dišave. Kuhan in olupljen jezik kuhaj četrt ure v omaki. Če se omaka pokuha, prilij vodo ali vino.

Na krožniku postrezi omako in jezik, lahko pa postrežeš narezan jezik na krožniku in omako v omačnici.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh