Svinjina
Svinjina
Svinjina z dušenim zeljem in popečeno polento
Sestavine za 4 osebe
4 svinjski kotleti
2 dl instant polente
1 večja čebula
1 manjša zeljnata glava
1 večji svež paradižnik ali
1 dl spasiranega paradižnika
5 žlic olja
80 g masla
sol
½ žličke karija (curry massala)
Svinjske kotlete narežemo na 1 cm velike kocke, prelijemo s 3 žlicami olja, osolimo s pol žličke soli in dobro premešamo. Zeljnate liste odtrgamo od zeljnate glave in jim izrežemo trši stržen. Narežemo jih na 1 cm velike ploščice in jih popečemo na 2 žlicah olja. Osolimo s pol žličke soli, dodamo zmlet svež paradižnik ali 1 dl pretlačenih paradižnikov. Prilijemo še 1 dl vode in pokrito dušimo, da se zelje zmehča. Nato po navodilu iz vrečke skuhamo instant polento in jo še toplo nadevamo v manjšo ponev ter poravnamo z mokro kuhalnico in pustimo, da se strdi. Čebulo narežemo na listi...