Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovno srečanje družin 2015 v Filadelfiji v pričakovanju papeža

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 01. 03. 2013 / 00:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovno srečanje družin 2015 v Filadelfiji v pričakovanju papeža

Ena izmed največjih nadškofij v Združenih državah Amerike bo gostiteljica osmega srečanja katoliških družin.

Osmo svetovno srečanje katoliških družin med 22. in 27. septembrom 2015 prirejajo v Filadelfiji v ameriški zvezni državi Pennsylvania, kot je v začetku tedna na tiskovni konferenci napovedal tamkajšnji nadškof Charles Chaput. Organizacijo tovrstne prireditve, na kateri katoliške družine izmenjujejo svoje izkušnje o življenju v veri, prvič v zgodovini prevzema kakšno severnoameriško mesto. Nadškof Chaput je še izrazil upanje, da se bo dogodka udeležil tudi prihodnji papež.

Katoliške družine so se doslej na srečanjih zbrale v Rimu (1994), Riu de Janeiru (1997), Rimu (2000), Manili (2003), Valenciji (2006), Ciudad de Mexicu (2009) in Milanu (2012). Dogodkov v Valenciji in Milanu se je udeležil tuid papež Benedikt XVI.

Že ob zaključku milanskega srečanja junija lani je papež Benedikt XVI. napovedal kraj naslednjega srečanja. Zakaj je bila izbrana ravno njegova škofija, nadškof Chaput ni znal pojasniti, izrazil pa je svojo hvaležnost in pričakovanje, da bo srečanje poldrugemu milijonu katoličanov na tem območju prineslo 'ozdravljenje in prenovo'.

Cerkev v Filadelfiji so v bližnji preteklosti pretresale najrazličnejše krize. Med drugim so lani na nekajletno zaporno kazen obsodili duhovnika na visokem položaju, ki je namerno zamolčal številne primere spolnih zlorab. Ko se nadškofija zaradi visokih sodnih stroškov lani znašla v rdečih številkah, nabralo se je kar za pet milijonov evrov primankljaja, je nadškof Chaput prodal svojo rezidenco in počitniški dom za duhovnike.

Chaput je na tiskovni konferenci še dejal, da bo naslednjemu papežu takoj izrekel vabilo na srečanje. Že leta 1979 se je papež Janez Pavel II. med svojim obiskom v Združenih državah Amerike ustavil tudi v Filadelfiji, ki velja za eno največjih škofij v državi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh