Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni kongres katoliških zdravnikov prihodnje leto v Lurdu

Objava: 01. 10. 2009 / 08:27
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni kongres katoliških zdravnikov prihodnje leto v Lurdu

Med predavatelji pričakujejo strokovnjake z vsega sveta

Mednarodna zveza združenj katoliških zdravnikov je napovedala, da bo 23. svetovni kongres zveze potekal od 6. do 9. maja prihodnje leto v francoskem Lurdu. Pod okriljem Papeškega sveta za pastoralo zdravja bodo na ‘romarskem kongresu’, kot ga tudi imenujejo, razpravljali na temo ‘Naša vera kot zdravniki’.

Med prireditelji kongresa so tudi Mednarodno zdravniško združenje iz Lurda in Katoliško središče za francoske zdravnike. Med predavatelji pričakujejo strokovnjake iz Francije, Italije, Španije, Združenih držav Amerike, Peruja, Čila, Argentine, Indije, Avstralije, Hrvaške, Nemčije in drugod. Uvodno predavanje bodo vodili predsednik Mednarodne zveze združenj katoliških zdravnikov, dr. Jose Maria Simon Castellvi, predsednik Papeškega sveta za pastoralo zdravja nadškof Zygmunt Zimowski, lurški škof Jacques Perrier in barcelonski kardinal Lluis Martinez Sistach.

Na kongresu bodo razpravljali o temah, kot so 'Katoliški zdravniki in Cerkev', 'Ozdravljenja in čudeži', 'Zdravnik, odsev Svetega duha', 'Materinstvo, prednostna naloga Cerkve', pa 'Zaščita človeškega življenja, oploditev v epruveti in podobni postopki s stališča katoliške Cerkve'.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh