Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetopisemska ženska

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 19. 06. 2019 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2019 / 12:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svetopisemska ženska

Svetopisemska ženska

Poletje se še ni dobro začelo, a smo pri založbi Družina že poskrbeli za prvi poletni večer.

Poletje se še ni dobro začelo, a smo pri založbi Družina že poskrbeli za prvi poletni večer. Morda vas bodo to poletje spremljali romani Tesse Afshar, ki smo mnoge bralce že nagovorile.



Na Družininem dvorišču smo ujeli lep, topel, skoraj poletni večer, pravšnji za pogovor o svetopisemskih ženskah. Tessa Afshar je v šestih romanih slikovito predstavila šest ženskih junakinj. O njih je svoje mnenje delila s. Snežna Večko, biblicistka in nekdanja predstojnica Inštituta za Sveto pismo, judovstvo in zgodnje krščanstvo.



Svetopisemske ženske so živele v izrazito patriarhalni družbi, vendar jim je Bog namenil dar, moč in pogum, da so se tudi v takšni družbi znašle, je dejala s. Snežna. Takratna družba je bila sicer precej krivična do žensk, ni jim dovolila razviti svojih talentov. Kljub temu pa romanopiska ne vrže vseh moških v isti koš, temveč v svoj roman vključi tudi dobre, razumevajoče moške, naklonjene ženskam. Te so močne in sposobne na težave pogledati tako, da jih lahko premagajo.



Svet, ki ga opisuje Tessa Afshar je krivičen, velike razlike med plemstvom, ki živi v blagostanju, ker se okorišča z delom ljudstva, in ljudstvom, ki se zgaran komaj prebija iz dneva v dan, ne da bi imel možnost prebiti se v višji sloj. Torej, podobno, kot je dogaja zdaj, ko se srednji sloj vse manjša, bogatejši so vse bogatejši na račun delavnih ljudi, ki pa si s svojim delom ne morejo privoščiti niti strehe nad glavo.

Svetopisemske ženske nagovarjajo tudi sodobne ženske. S svojim pogumnim značajem jih spodbujajo, da premagujejo težave, zgrabijo priložnosti, ki bi jih dvignile in pomagale naprej.

Tessa Afshar ne kopiči besed in ne opisuje preveč. Z nekaj dialogi pred nami zažari oseba, je dejala s. Snežna. Med svetopisemskimi ženami jo seveda najbolj nagovarja Marija.

Več v videoposnetkih.

1. del



2. del



3. del



4. del







Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh