Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetloba božje ljubezni ne bo nikoli ugasnila

Objava: 19. 12. 2011 / 13:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetloba božje ljubezni ne bo nikoli ugasnila

Pomembno je, da verujemo v moč ljubezni, tudi če se nam zdi slabotna in nemočna kakor otrok v jaslih, v božični poslanici sporoča ljubljanski nadškof in predsednik Slovenske škofovske konference dr. Anton Stres.

Ljubljanski nadškof metropolit dr. Anton Stres je v danes predstavljeni božični poslanici spregovoril o moči ljubezni, ki ne bo nikoli ugasnila. »Kjer je ljubezen, se v svetu pojavlja svetloba; kjer je sovraštvo, se svet potaplja v temo. V betlehemski pastirski staji se je pred 2000 leti pojavila velika svetloba, ki jo je pričakoval svet. V otroku, ki se je rodil v sveti noči, je Bog začel na edinstven način razodevati sebe kot eno samo ljubezen, ki se daruje za druge. Odpoveduje se vsaki veličini, da bi tudi nas popeljal na pot ljubezni. Ta svetloba Božje ljubezni ni nikoli več ugasnila, tudi v našem času in v njegovih grožnjah ne bo. Pomembno je, da verujemo v moč ljubezni, tudi če se nam zdi slabotna in nemočna kakor otrok v jaslih.«

Nadškof Stres še posebej želi te vere in obnovljenega zaupanja vsem, ki so osamljeni ali bolni, v skrbeh in v strahu pred jutrišnjim dnem, vsem, ki trpijo zaradi krivic in sovraštva, neuspehov ali razočaranj. Ob božičnem prazniku pa se s posebno pozornostjo in najlepšimi željami obrača tudi k vsem rojakom zunaj meja slovenske domovine, v zamejstvu in izseljenstvu, ter slovenskim vojakom in policistom na mirovnih misijah. »Vsem vam in vašim najbližjim od srca želim lepo in veselo božično praznovanje, da vas bo božično sporočilo napolnilo z novim pogumom in zaupanjem za vse dni novega leta, ki je pred nami,« je sklenil božično poslanico predsednik Slovenske škofovske konference.

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh