Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče sprejel generala jezuitov Nicolasa in kardinala Bertoneja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 19. 03. 2013 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče sprejel generala jezuitov Nicolasa in kardinala Bertoneja

Papež Frančišek je prvi jezuit na Petrovem sedežu.

Papež Frančišek je v ločenih avdiencah sprejel generala Družbe Jezusove, Adolfa Nicolasa Pachona, in vatikanskega državnega tajnika, kardinala Tarcisia Bertoneja. Kot so včeraj sporočili iz Vatikana, se je papež z Nicolasom sestal minulo nedeljo popoldne v vatikanskem Gostišču sv. Marte.

Frančišek je prvi jezuit na Petrovem sedežu. Jezuiti s skoraj 18.000 člani veljajo za največji moški red v katoliški Cerkvi. Jorge Mario Bergoglio, današnji papež, se je redu pridružil leta 1958. med leti 1973 in 1979 je bil provincial argentinskih jezuitov.

Sprejem za Bertoneja je bil na programu včeraj dopoldne. Novi papež je kardinala Bertoneja in vse ostale sodelavce v rimski kuriji minulo soboto ‘začasno’ in ‘do nadaljnega’ potrdil na njihovih položajih.

Opazovalci sklepajo, da bo papež Frančišek kmalu imenoval Bertonejevega naslednika. Dosedanji državni tajnik je bil od leta 2006 eden izmed najožjih sodelavcev upokojenega papeža Benedikta XVI. V predkonklavu so številni kardinali Bertoneju pripisovali precejšnjo odgovornost za težave in nesporazume preteklih let v aparatu vatikanske uprave.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh