Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče pozval k družinski molitvi rožnega venca

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 06. 05. 2013 / 11:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče pozval k družinski molitvi rožnega venca

Papež Frančišek je minuli petek zvečer molil rožni venec v baziliki Marije Velike; preko socialnega omrežja Twitter je družine pozval, naj v Marijinem mesecu maju skupaj molijo to lepo molitev.

Papež Frančišek je ob začetku Marijinega meseca maja prvič javno molil rožni venec. V rimski baziliki Marije Snežne je na prvo majsko soboto to lepo molitev molil skupaj s predstavniki katoliških bratovščin iz Italije in drugih evropskih držav. V svojem nagovoru je Frančišek izrekel obžalovanje zaradi naraščajoče nepredanosti obveznostim v življenjsko pomembnih vprašanjih. »Smo žrtve nagnjenosti, ki nas vodi v nepredanost«, je dejal papež. V današnjem času se je težko v polnosti predati nekemu cilju. Vzrok za to je pogosto skrb, da bomo storili napačen korak na svoji poti in tako nase naložili breme krivde.

Božja Mati Marija pa bi lahko ljudem pomagala, da se zoperstavijo življenjskim težavam in jim pogumno kljubujejo. Kot 'dobra mamica' vernikom daje svobodo, da sami sprejemajo končne odločitve, je prepričan papež Frančišek. Marija nas uči, naj bomo odprti za življenje in naj drugim življenje podarjamo z veseljem in s pogumom.

Minuli petek pa je Frančišek v sporočilu na socialnem omrežju Twitter družine pozval tudi k skupni molitvi rožnega venca. »Lepo bi bilo, če bi družine v Marijinem mesecu maju skupaj molile rožni venec. Kajti molitev utrjuje družinsko življenje«, zagotavlja papež. V sobotnem 'tvitu' pa je sveti oče pozval, naj se obrnemo k Mariji, da bi v vsakodnevnem življenju okrepili svojo vero. Mesec maj je v bogoslužnem koledarju posvečen Božji Materi, rožni venec pa je po izročilu najbolj doživeta Marijina molitev.

Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh