Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta maša v čast sv. Jožefmariju Escriváju

Za vas piše:
Feliu Torra
Objava: 12. 08. 2024 / 12:07
Oznake: God, Maša, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2024 / 12:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveta maša v čast sv. Jožefmariju Escriváju
Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore pri maši na god sv. Jožefmarija v ljubljanski stolnici. FOTO: Feliu Torra

Sveta maša v čast sv. Jožefmariju Escriváju

»Dovolite, da vam ob tem praznovanju čestitam in vam zaželim, da bi pod vodstvom Svetega Duha in ob zgledu svetega ustanovitelja Jožefmarija znali samo vedno znova odkrivati pot svetosti v svetu, ki nam je podarjen in ki ga hkrati doživljamo tudi kot nalogo in poslanstvo,« je povedal ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore v homiliji pri maši na god sv. Jožefmarija, ki jo je daroval v ljubljanski stolnici.

Stolnico so napolnili verniki, ki so želeli počastiti ustanovitelja Opusa Dei in se mu zahvaliti za njegovo duhovnost, ki je v naši deželi navzoča že 21 let.

Nadškof je v pridigi omenil, da je »poznanje dostojanstva in izvoljenosti odlična pot, da zaslišimo Božje povabilo k sodelovanju in postanemo njegovi poslanci v našem svetu. Bog ne izbira modrih po mesu, ne izbira mogočnih, ne izbira imenitnih. Bog izbira preproste in uboge, izbira slabotne, izbira tiste, ki niso nič, da bi se noben človek ne hvalil pred njim.« In je zaključil, da je »tako tudi Jožefmarija postal ribič ljudi. Z ljudmi, ki jih je zbiral okoli sebe, se je pogovarjal o Bogu, o duhovnem življenju, o našem krščanskem poklicu«. 

Nadškof Zore: »Tako je tudi Jožefmarija postal ribič ljudi. Z ljudmi, ki jih je zbiral okoli sebe, se je pogovarjal o Bogu, o duhovnem življenju, o našem krščanskem poklicu.« FOTO: Feliu Torra

Malo pozneje je nadškof tako razložil cilj te ustanove: »Pomagati ljudem različnih družbenih slojev, da bi v sebi oblikovali čim popolnejšo krščansko podobo v izvrševanju svojega poklicnega dela. Drugače rečeno, da bi v vsakdanjosti, na svojih delovnih mestih, v svojih življenjskih okoljih, pri svojem prizadevanju v družbi, živeli sveto; to pomeni, da bi skušali v vseh okoliščinah in odnosih izhajati iz Jezusovega zgleda in njegovega evangelija«. In tako je povzel to glavno idejo: »V tej zakoreninjenosti v evangelij, v zavedanju dostojanstva Božjega otroštva, bi živeli v večjem zaupanju v Božjo previdnost, bi živeli v večji preprostosti srca in duha«.

Kupi v trgovini

Escrivá, ustanovitelj Opus Dei
Zgodovina
10,87€
Nalaganje
Nazaj na vrh