Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta maša ni zasebna molitev ali zgolj »lep dogodek«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 08. 2015 / 11:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveta maša ni zasebna molitev ali zgolj »lep dogodek«

Sveta maša ni zasebna molitev ali zgolj »lep dogodek«

Papež Frančišek je med včerajšnjo opoldansko molitvijo spomnil tudi na 200-letnico rojstva Don Boska.

»Evharistija ni zasebna molitev ali le lepa duhovna izkušnja – in tudi ne zgolj spomin na to, kar je Jezus storil med zadnjo večerjo«, je papež Frančišek dejal v nagovoru med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Marsikdo po obisku svete maše pravi: »V cerkev grem takrat, ko se mi zljubi, lažje pa molim v samoti.« Evharistija pa je dogodek, ki potrebuje občestvo, je pojasnil papež. Evharistija je »spomin, gesta, ki udejanja Jezusovo smrt in vstajenje«. »Na ta način lahko postanemo ljudje miru, odpuščanja, sprave, deljenja in solidarnosti«, je dejal Frančišek.

Sveti oče je v nagovoru med opoldansko molitvijo spomnil tudi na apostola mladih, sv. Janeza Boska, ki se je rodil na včerajšnji dan pred 200 leti. Ob tem je posebej pozdravil številne mlade romarje, člane slaezijanskega mladinskega gibanja, ki se v teh dneh zbirajo v Torinu in drugih krajih, povezanih s priljubljenim svetnikom: »Spodbujam vas, da v svojem življenju vsak dan živite veselje evangelija in svetu prinašate upanje«.

Frančišek je počastil duhovni in pastoralni pomen sv. Janeza Boska, še posebej na področju mladinske pastorale. V okviru jubilejnega Don Boskovega leta je pred nekaj tedni obiskal tudi Torino, kjer je med drugim molil na grobu apostola mladih v baziliki Marije pomočnice kristjanov.

Vir: Kathpress / RV
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh