Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Študentski tek na Ljubljanski grad za družine v stiski

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 23. 05. 2018 / 06:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2018 / 13:21
Ustavi predvajanje Nalaganje

Študentski tek na Ljubljanski grad za družine v stiski

Mladi tekači so v sodelovanju s Slovensko karitas zbirali prehrambene in higienske izdelke.

V Ljubljani so se študentje in dijaki včeraj udeležili tradicionalnega študentskega teka po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tek je bil tudi letos dobrodelen. Udeležilo se ga je 1.446 tekačev in tekačic.

Pod geslom Sem študent in pomagam je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Slovensko karitas zbirala prehrambene izdelke in izdelke za higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski, vsi udeleženci teka pa so prejeli spominsko majico 25. Decathlon študentskega teka na grad. Zbrali so 1.100 kg izdelkov, ki jih je Slovenska karitas namenila najbolj potrebnim v Sloveniji. Stalni udeleženci so prijavnine v obliki prehrambenih ali higienskih izdelkov že vajeni.

Veriga športnih trgovin Decathlon je letos podarila 1.000 € (50 vrednostnih bonov po 20 €) za otroke slovenskih družin v stiski, prispevala pa je tudi bogat nagradni sklad za tekače. ŠOU šport je dodatno prispeval še tisočaka za izdelke za osebno higieno.

Študentski tek na grad je namenjen tekmovalcem in rekreativcem, torej z meritvijo časa in brez, novost letošnjega teka pa je bila možnost udeležbe v dodatni tekaški kategoriji za dijake. Poleg dobrodelnosti je cilj te množične športno rekreativne prireditve tudi promocija gibanja kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenja, tek pa je najbolj dostopna oblika športno gibalne dejavnosti.

Študentski tek na grad je danes prepoznana blagovna znamka tako med študenti kot med prebivalci Ljubljane. Gre za eno izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačev in tekačic. Študentski tek na grad je edina brezplačna množična tekaška prireditev v Ljubljani, z večjim številom udeležencev pa se lahko ponašata le Ljubljanski maraton in Tek trojk.

Vir: www.katoliska-cerkev.si / Aleteia
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh