Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Študentje in dijaki na nočnem romanju k Mariji Pomagaj [FOTO]

Za vas piše:
Živa Dobrovoljc
Objava: 22. 06. 2024 / 17:36
Oznake: Mladi, Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2024 / 07:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Študentje in dijaki na nočnem romanju k Mariji Pomagaj [FOTO]
Ob zaključku šolskega in akademskega leta so se mladi peš odpravili na Brezje. FOTO: Andrej Hočevar

Študentje in dijaki na nočnem romanju k Mariji Pomagaj [FOTO]

Mladi študentje in dijaki smo se v noči z 21. na 22. junij odpravili na tradicionalno peš romanje na Brezje k Mariji Pomagaj v zahvalo za preteklo šolsko in študijsko leto. Romanje vsako leto organizira Katoliška mladina.

Mladi študentje in dijaki smo se v noči z 21. na 22. junij odpravili na tradicionalno peš romanje na Brezje k Mariji Pomagaj v zahvalo za preteklo študijsko leto, ki ga organizira Katoliška mladina. Romanje smo začeli ob 20.30 pred Zavodom sv. Stanislava z blagoslovom romarjev, nato pa začeli našo pot. Med potjo smo veliko klepetali, molili rožni venec in pritegnili kar nekaj pogledov, ki so se čudili, zakaj bi kdo hodil ponoči devet ur na Brezje. Ob 2.00 smo v župniji Kranj Zlato polje v kapeli nekaj minut molili pred Najsvetejšim in se zahvaljevali Bogu ob molitvi in petju. Romarjem iz Ljubljane so se pridružili tudi romarji iz drugih krajev, na primer iz Cerkelj, Jesenic in Selc. Romarji so se nam pridružili pri molitvi v Kranju ali pa kar na Brezjah pri sveti maši. 

Sveto mašo je ob 7.00 zjutraj daroval nadškof Stanislav Zore, med mašo pa je pel del študentskega zbora MPP. Po sveti maši in za nekatere tudi sveti spovedi pa smo se polni hvaležnosti z avtobusom odpravili nazaj domov, pripravljeni na naslednje dogodivščine, ki jih ima za nas pripravljene Bog.

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh