Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Štruklji in panakota

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 10. 07. 2024 / 08:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2024 / 12:14
Štruklji in panakota
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Štruklji in panakota

Jagodna panakota

5 dl sladke smetane

2 dl mleka

10 dag sladkorja

1 vaniljev sladkor

4 listi želatine ali 1 zavitek želatine v prahu

Preliv

2 žlici sladkorja

25 dag svežih jagod

1 žlica limonovega soka

Okras

jagode

melisini ali metini listi

V kozico vlij sladko smetano, dodaj mleko in sladkor. Mešanico segrevaj toliko časa, da zavre. Odstavi in dodaj namočeno in nabreklo želatino. Če uporabljaš želatino v prahu, jo dodaj brez namakanja. Dobro premešaj, da se želatina razpusti. Ohlajeno porazdeli po servirnih kozarcih in postavi v hladilnik, da se strdi. Jagode operi, očisti in nareži na majhne kose. Daj jih v kozico ter dodaj sladkor in limonov sok. Kuhaj na zmernem ognju 5 do 10 minut in odstavi. Ko se zmes ohladi, jo pretlači s paličnim mešalnikom, da dobiš gladek preliv. Panakoto vzemi iz hladilnika in jo povrhu prelij z jagodnim pre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh