Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stres: Prav je, da se država s hvaležnostjo pokloni spominu tistih, ki so zanjo dali življenje

Za vas piše:
STA
Objava: 30. 10. 2012 / 12:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Stres: Prav je, da se država s hvaležnostjo pokloni spominu tistih, ki so zanjo dali življenje

Vsaka družina prvega novembra poroma na družinski grob in obnovi vezi ljubezni. Če to velja za vsako skupnost, je še posebej prav, da to stori tudi država in se s hvaležnostjo pokloni spominu tistih, ki so zanjo dali življenje.

Vsaka družina prvega novembra poroma na družinski grob in obnovi vezi ljubezni. Če to velja za vsako skupnost, je še posebej prav, da to stori tudi država in se s hvaležnostjo pokloni spominu tistih, ki so zanjo dali življenje, je pri sveti maši za padle vojake in policiste v vojni za Slovenijo v nagovoru dejal ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres.

"Ti, ki so za svobodo in dostojanstvo prebivalcev Slovenije dali življenje, so to vedeli. Bili so pripravljeni dati največ, kar človek sme dati. Telesno življenje je tisto najvišje, čemur se smemo odpovedati. Nimamo pa pravice odpovedati se resnici, pravici, poštenju," je poudaril Stres.

Kadar so na tehtnici telesne in moralne vrednote - in v vojni do tega redno prihaja -, smo poklicani, tako Stres, da damo prednost moralnim in rajši žrtvujemo telesno življenje, kakor da bi umazali svojo vest.

Nadškof Stres je v nagovoru tudi izpostavil, da nas ravno "ta naša dokaj jasna moralna zavezanost vrednotam opozarja, da nismo samo telesna bitja, ampak tudi duhovna in je zato naša odgovornost za duhovno in moralno življenje naša najvišja dolžnost".

Sveti maši so prisostvovali tudi minister za obrambo Aleš Hojs, minister za notranje zadeve Vinko Gorenak, generalni direktor policije Stanislav Veniger in namestnik načelnika generalštaba Slovenske vojske Andrej Osterman.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh