Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stranka DeSUS zapušča koalicijo

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 17. 12. 2020 / 15:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2020 / 18:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Stranka DeSUS zapušča koalicijo

Stranka DeSUS zapušča koalicijo

Izvršni odbor in svet stranke sta soglasno podprla Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja.

V koaliciji ostajajo tri stranke. FOTO: Tatjana Splichal



Svet stranke DeSUS je podprl predlog za izstop iz vladne koalicije in tudi podprl predsednika stranke Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja. Erjavec sicer pričakuje, da bo odločitvam organov stranke sledila tudi poslanska skupina, že danes sta izstop iz koalicijskega četverca podprla vodja poslanske skupine Franc Jurša in poslanec Jurij Lep. Erjavec je izrazil prepričanje, da se bosta enako odločila tudi Branko Simonovič in Ivan Hršak, medtem ko je izvršni odbor stranke danes podprl pobudo o izključitvi petega poslanca Roberta Polnarja iz stranke.

Ministra ostajata na položajih do razrešitve

Odločitev glede usode obeh strankinih ministrov, zdravstvenega Tomaža Gantarja in kmetijskega Jožeta Podgorška, vodstvo DeSUS prepušča predsedniku vlade Janezu Janši, zato ostajata na položajih do razrešitve. Izvršni odbor in svet stranke sta soglasno podprla odhod stranke iz koalicije že z današnjim dnem, predvidoma jutri pa bo Erjavec opravil še pogovor s poslansko skupino. Na dogajanje zadnjih dni se je že odzval dosedanji predsednik novogoriškega mestnega odbora DeSUS Aleš Dugulin, ki je izstopil iz stranke, enako kot večina članstva v mestnemu odboru.

Janša: Če bo kdo majal to strukturo, bodo predčasne volitve kmalu pred nami

Janša je današnje dogodke v DeSUS komentiral z besedami, da politična nestabilnost ne bo koristila nikomur, zato »bi bilo bolje, da bi se minister Gantar posvetil pripravam na cepljenje proti covidu-19, ne pa da se ukvarja z rušenjem vlade«. In dodal: »Tudi številne druge stvari morajo teči, ne glede na to, ali je neki stranki bolj všeč ena ali druga barva.« Po Janševi oceni stabilnejše vlade od sedanje v tej sestavi državnega zbora ni možno sestaviti: »Če bo kdo majal to strukturo, bodo nove predčasne volitve prej ko slej pred nami.«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh