Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Štrajki

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 08. 05. 2024 / 07:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2024 / 10:05
Štrajki
Stane Granda. FOTO: Ivo Žajdela

Štrajki

Vlada se je pred dvema letoma napovedala kot velika odrešiteljica Slovencev. Očistila jo bo osamosvojiteljev, ki so podrli samoupravni socializem – raj na zemlji – in postavili slovensko državo.

Vse bo reformirala, vse bo začelo normalno delovati. Plače si bomo sami določali v okvirih ene njenih reform. Za ostarele in bolne bodo tako skrbeli, da bomo jokali, ker nismo bili taki že poprej. Od vsega napovedanega so podrli Muzej slovenske osamosvojitve, njegovega direktorja pa po pravilih demokracije Svobode nagnali v tujino. Kmetom kradejo krave, travinja ne smejo pridelovati, ker potem vse zaudarja. Greli se bomo samo z elektriko, gozdove bomo darovali oblasti, da bo v skrbi za nas prodajala naš les v tujino in mastno služila. Niso še uresničili napovedi o obveznem obiskovanju Solkana, kjer bomo s svečo v roki in solzami v očeh zrli v napis Naš Tito na Sabotinu. Živimo v neskončni svobodi.

Ljudje v državnih službah bolj ali manj štrajkajo, ker si namesto dela izračunavajo nove plače. V to so prisiljeni, ker je pri nas vse enako drago ali celo dražje kot v tujini, plače pa štirikrat nižje. Koliko bencina si lahko privošči povprečen Avstrijec in kol...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh