Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Število koronaokužb na Kitajskem znova narašča

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 26. 07. 2021 / 09:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2021 / 10:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Število koronaokužb na Kitajskem znova narašča
Novi izbruh okužb je povezan z letališčem v pokrajini Jiangsu FOTO: Vatican Media/Fotografija je ilustrativna.

Število koronaokužb na Kitajskem znova narašča

Na Kitajskem so v zadnjem dnevu potrdili 76 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu od letošnjega januarja.

Po navedbah STA je šlo pri 40 okužbah za lokalni prenos okužbe, zaradi česar so oblasti v pokrajini Jiangsu na vzhodu države odredile testiranje več milijonov ljudi. Okužbo so potrdili še pri petih posameznikih iz drugih pokrajin, ki so potovali prek letališča v prestolnici Jiangsuja Nanjing.

Izbruh okužb, povezan s tem letališčem, so odkrili pretekli teden, zaradi česar so oblasti odredile testiranje 9,2 milijona prebivalcev mesta, za več deset tisoč ljudi pa so odredili karanteno.

Na vzhodu Kitajske so oblasti odredile testiranje več milijonov ljudi.

Iz pokrajine Junan na jugozahodu države v teh dneh poročajo o porastu okužb, povezanih s sosednjim Mjanmarjem, kjer so oblasti neuspešne v boju z novim koronavirusom. Od 20. junija so v pokrajini potrdili 79 okužb, od tega je skoraj polovica povezanih z Mjanmarjem.

Peking je na omenjenem območju zaostril mejni nadzor. V obmejnem mestu Ruili v stanovanjskih območjih, trgovskih centrih in drugih javnih krajih uporabljajo tehnologijo za prepoznavanje obrazov, da bi zajezili virus.

Na Kitajskem, kjer se je novi koronavirus prvič pojavil, so doslej po uradnih podatkih potrdili 92.605 okužb, umrlo pa je 4.636 bolnikov s koronavirusno boleznijo. V zadnjem dnevu smrtnih primerov niso zabeležili.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh