Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Starorimska »okrepčevalnica« po 2.000 letih znova odprta

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 05. 05. 2017 / 11:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Starorimska »okrepčevalnica« po 2.000 letih znova odprta

»Thermopolium« v Pompejih je bil zaprt od leta 79 pr. Kr. do leta 2010.
Dolia (keramični lonci, postavljeni na žerjavico na zidanem pultu) v Thermopoliumu v Pompejih so bili leta 2010 znova napolnjeni s hrano, po skoraj 2.000 letih prekinjenega delovanja.



Po ogledu prizorišča se obiskovalci Thermopoliuma lahko približajo pultu in uživajo ob okušanju prigrizkov, navdihnjenih z okusi rimske antike, vključno z izjemno priljubljenim popečenim sirom z medom.



Thermopolia
so bili v rimski antiki precej pogosti, primerjamo pa jih lahko z današnjimi okrepčevalnicami s hitro hrano, delikatesami ali prodajalnami na kolesih. Revnim (ki si v lastnem domu večinoma niso mogli privoščiti kuhinje) so omogočali cenovno ugodno in preprosto rešitev za lajšanje lakote.

Vir: www.aleteia.org
Foto: Aleteia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh