Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SŠK spremenila del navodil v času epidemije

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 28. 10. 2020 / 06:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.10.2020 / 07:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
SŠK spremenila del navodil v času epidemije

SŠK spremenila del navodil v času epidemije

Odslej je lahko pri osebni molitvi v cerkvah največ 6 vernikov naenkrat in ne več 10 kot doslej.

Po spremembi navodil je lahko odslej pri osebni molitvi v cerkvah največ 6 vernikov naenkrat in ne več 10 kot doslej. FOTO: Tatjana Splichal



Skladno z vladnim odlokom o omejitvah zbiranja in gibanja, izdanim za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, je tudi Slovenska škofovska konferenca (SŠK) spremenila Navodila slovenskih škofov v času epidemije, ki so v veljavo stopila v petek, 16. oktobra 2020, in sicer v delu, ki se nanaša na dovoljeno število vernikov pri zasebni molitvi v cerkvah.

Po spremembi navodil je lahko odslej pri osebni molitvi v cerkvah največ 6 vernikov naenkrat in ne več 10 kot doslej. Obenem SŠK vnovič poudarja, da je vsak, kdor vstopi v cerkev, sam odgovoren za spoštovanje zdravstvenih, varnostnih in higienskih ukrepov in za zaščito pred morebitno okužbo, kot to velja za vstopanje v druge javne prostore. Vernik si mora ob vstopu v prostor nadeti zaščitno masko, si razkužiti roke in ves čas ohranjati 2 metra medosebne razdalje (izjema so družine in člani istega gospodinjstva).

»Pozivamo tudi vse duhovnike, da se dosledno držijo navodil za individualni prejem obhajila in se izogibajo vsem okoliščinam, da bi se v cerkvah hkrati zadrževalo več kot 6 oseb ali odvijali organizirani obredi in dogodki z udeležbo javnosti,« je v imenu SŠK še podčrtal generalni tajnik dr. Tadej Strehovec.
_ _ _

PREBERITE ŠE:

Priporočila SŠK za 1. in 2. november

Bogoslužij in blagoslovov letos na pokopališčih ne bo

Maše z verniki niso dovoljene nikjer več

Od torka gibanje omejeno na občine

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh