Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Središče življenja

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 07. 08. 2024 / 13:06
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2024 / 14:16
Središče življenja
Simon Potnik, župnik. FOTO: Siniša Kanižaj

Središče življenja

Prejšnjo nedeljo smo prišli do Jezusove nedvoumne trditve: Jaz sem kruh življenja. Kdor pride k meni, ne bo nikoli lačen, in kdor vame veruje, nikoli ne bo žejen. Toda ali ni to sin Marije?

Ali ni to Jožefov sin, sin tesarja?! Pobožno čakamo mesija, to pa gotovo ni on. In nastopi godrnjanje, tarnanje, pritoževanje, obrekovanje …, kar gotovo ni podlaga ne za svetost ne za sladek miren spanec.

Razmišljam, da so ekrani in uspavalne tablete ena sama potuha za bolno, utrujeno in ranjeno srce. Vsi smo že doživljali Elijevo izkušnjo utrujenosti na smrt. Žalost, potrtost, osamljenost. Ni luči, ni poti in ni smisla. K Eliju je pristopil angel. Prvič. Drugič. In je šlo. Zanj se tu ni končalo. Še sta se z Gospodom srečevala in po Elijevo prerekala, zdaj pa je na nas, da se soočimo s to Elijevo stisko.

Večno življenje

Pred kratkim smo se v družbi pogovarjali, kako pomembna je nedeljska maša. No, kako pomembna je? Za nekatere tako tako, za druge kot nedeljsko kosilo, spet drugim je nepogrešljiv vir moči. Kaj pravi Katekizem Katoliške Cerkve? V nekaj točkah (2180–2184) jasno pove, da je nedeljska evharistija središče in vir našega življenja. V evharis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh