Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sredi vsakdanjih okoliščin

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 08. 05. 2024 / 07:51
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2024 / 09:55
Sredi vsakdanjih okoliščin
Álvaro del Portillo. FOTO: Splet

Sredi vsakdanjih okoliščin

Blaženi Álvaro del Portillo, škof, prelat Opus Dei »Vse je dobro, ker je naš Bog dober. Zato smo lahko vedno veseli! Ponižnost se izraža v globokem in iskrenem prepričanju, da nismo boljši od drugih, in hkrati v popolnem zaupanju, da nas je Bog izbral, da mu služimo sredi vsakdanjih okoliščin in k njemu pripeljemo mnoge duše. To zagotovilo nas napolnjuje z optimizmom. Mir je eden od sadov navzočnosti Svetega Duha v naših dušah. Mir bomo imeli in ga bomo lahko širili okoli sebe, če se bomo obrnili na Tolažnika in če bomo pripravljeni izpolniti vse, kar od nas pričakuje.«

Rojstvo: 11. marca 1914 v Madridu, glavnem mestu Španije.

Smrt: 23. marca 1994 v Rimu, Italija.

Družina: Rodil se je v premožni in globoko verni družini, bil je tretji od osmih otrok očeta Ramóna del Portilla, pravnika, in matere Clementini Diez de Sollano, ki je bila po rodu Mehičanka.

Študij: Po končani gimnaziji v El Pilaru, zavodu marijanistov, se je vpisal v šolo za gradbeništvo v Madridu, doštudiral je tudi književnost in filozofijo, iz katere je doktoriral, po študiju teologije pa je doktoriral še iz kanonskega prava.

Socialno delo: Kot študent se je vključil v Vincencijevo zvezo dobrote in obiskoval najrevnejše četrti, delil miloščino, zdravila in hrano ter otroke učil verouk.

Opus Dei: Leta 1935 se je pridružil Opus Dei, ki ga je 2. oktobra 1928 ustanovil sv. Jožefmarija Escrivá. Ta je po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh