Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje pravnih svetovalcev škofovskih konferenc

Za vas piše:
SŠK
Objava: 13. 12. 2017 / 07:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje pravnih svetovalcev škofovskih konferenc

SŠK v Luksemburgu zastopa dr. Andrej Naglič.

Danes se v Luksemburgu zaključuje dvodnevno srečanje pravnih svetovalcev škofovskih konferenc v organizaciji Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE). Slovensko škofovsko konferenco na srečanju zastopa dr. Andrej Naglič.



Ob začetku srečanja je dvajset pravnih svetovalcev iz devetnajstih evropskih škofovskih konferenc pozdravil predsednik CCEE kardinal Angelo Bagnasco, nagovorila pa sta jih tudi nadškof Luksemburga in predsednik Komisije Pravičnost in mir Evropa msgr. Jean-Claude Hollerich ter apostolski nuncij v Luksemburgu msgr. Augustine Kasujja.

Osrednji tematiki razprav sta bili dostojanstvo človekovega življenja, vprašanja, povezana s koncem življenja, in pravna vprašanja, povezana z migracijami v Evropi. V času, ko je konec življenja vedno bolj »privatiziran«, nas Cerkev spominja, da je treba umirajoče spremljati in jim stati ob strani. Konec zemeljskega življenja odpira vrata večnemu življenju, zato je treba poskrbeti za ustrezno pripravo in spremljanje.

Pojavi migracij, ki smo jim bili priče v zadnjih letih, terjajo od evropskih držav ustrezne pravne ukrepe. Ti morajo biti v oporo migrantom ter na ustrezen način tudi območni skupnosti, ki jih sprejema in v kateri bodo živeli.

Vir: katoliska-cerkev.si
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh