Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje posvečenih Marijinemu in Jezusovemu srcu na Ptujski Gori [FOTO]

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 09. 06. 2024 / 16:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2024 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje posvečenih Marijinemu in Jezusovemu srcu na Ptujski Gori [FOTO]
Mlada dekleta so pred Marijo in Jezusa polagale prošnje za posameznike, družine, župnije, slovenski narod in ves svet. FOTO: Karlo Smodiš

Srečanje posvečenih Marijinemu in Jezusovemu srcu na Ptujski Gori [FOTO]

Pod Marijinim plaščem na Ptujski Gori so se v soboto, 8. junija, zbrali molivci in člani Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu (JMS).

Srečanje je bilo v znameniti gotski romarski cerkvi na Ptujski Gori. FOTO: Karlo Smodiš

Srečanje v znameniti gotski romarski cerkvi so začeli z molitvijo rožnega venca na fatimski način. Mlada dekleta so pred Marijo in Jezusa polagale prošnje za posameznike, družine, župnije, slovenski narod in ves svet. Svet, ki v najgloblji biti hrepeni po miru in si ga koprneče želi. Kot je povedal predsednik in duhovni vodja združenja, duhovnik Srečko Fras, je prav Jezusovo in Marijino srce vir miru in blagoslova za posameznike in skupnosti.

Somaševanju je predsedoval upokojeni mariborski nadškof dr. Marjan Turnšek. FOTO: Karlo Smodiš

Srce Jezusovo prenavlja Cerkev

Somaševanju, ki je sledilo molitveni uri, je predsedoval upokojeni mariborski nadškof dr. Marjan Turnšek. Poudaril je, da sta Marijino in Jezusovo srce neločljivo povezana. »Mi prek Marije prihajamo k Jezusu, kakor je on po Mariji prišel k nam,« je dejal nadškof. Zato je pozval, naj »odpremo svoja srca in pripravimo prostor, kamor bo Marija prinesla svojega Sina«. 

Dr. Marjan Turnšek. FOTO: Karlo Smodiš

Premišljevanje skrivnosti različnih vidikov Božje ljubezni do nas, kar pomeni presveto Srce, je temeljnega in bistvenega pomena za iskanje poti cerkvene prenove, je papeževo misel povzel nadškof Turnšek in nadaljeval, da je to hkrati pomoč svetu, ki je izgubil srce.

Posvetitev Jezusovemu in Marijinemu srcu je pot prenove Cerkve in pot, da svet znova najde svoje srce. FOTO: Karlo Smodiš

Posvetitev Jezusovemu in Marijinemu srcu je pot prenove Cerkve in pot, da svet znova najde svoje srce. Turnšek je še opomnil, da je sporočilo vseh prikazovanj in mističnih doživetij klic k spreobrnjenju.

FOTO: Karlo Smodiš

Navzočim molivcem je dejal, da opravljajo veliko delo, še kako potrebno v današnjem času in svetu.

Po pričevanjih so zmolili litanije Matere Božje, obnovili posvetitev in prejeli blagoslov z Najsvetejšim. FOTO: Karlo Smodiš

Pričevanja o uslišani molitvi

Po maši in okrepčilu so Jelka Kos iz Borovnice, Silva Žabota s Ptuja in mladenke iz župnije Mala Nedelja pričevale o uslišanjih, spravi, notranjem miru in moči, ki so jih prejele po molitvi in posvetitvi Marjinemu in Jezusovemu Srcu. Po pričevanjih so zmolili litanije Matere Božje, obnovili posvetitev in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

Molitveno srečanje je bilo doživeto. FOTO: Karlo Smodiš

Predsednik združenja Srečko Fras se je na koncu za sprejem in gostoljubje zahvali patrom minoritom in članom združenja, ki so poskrbeli za doživeto molitveno srečanje.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh