Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje cerkvenih pevskih zborov Dekanije Dravograd-Mežiška dolina

Za vas piše:
Marija Prikeržnik
Objava: 20. 06. 2024 / 09:54
Oznake: Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2024 / 11:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje cerkvenih pevskih zborov Dekanije Dravograd-Mežiška dolina
Mešani pevski zbor Župnije Ravne na Koroškem. FOTO: Edvard Vajda

Srečanje cerkvenih pevskih zborov Dekanije Dravograd-Mežiška dolina

V nedeljo, 16. junija, je v župnijski cerkvi sv. Egidija na Ravnah na Koroškem potekalo dekanijsko srečanje cerkvenih pevskih zborov. Sodelovalo je 10 zborov in 150 pevcev iz naslednjih župnij: Črna na Koroškem, Mežica, Sv. Danijel nad Prevaljami, Prevalje, Ravne na Koroškem, Kotlje, Strojna, Črneče, Sv. Peter na Kronski gori in Šentjanž.

S petjem smo obeležili 200-letnico mašniškega posvečenja našega blaženega Slomška in 60-letnico smrti duhovnika, pisatelja in pesnika Franca Ksaverja Meška. Tako smo slišali veliko uglasbljenih Slomškovih pesmi ali pesmi v čast blaženemu ter Meškova besedila, ki so tudi uglasbljena. Vsak zbor se je predstavil z dvema skladbama. Na koncu sta v cerkvi zadoneli dve skupni pesmi. V letu molitve smo izbrali Rožni venec skladatelja Matija Tomca in Oj Marija naša nada, Slomškova v priredbi Maksimiljana Feguša.

25 pevcem je referent za cerkveno glasbo, župnik Franc Brglez, podelil nadškofijska priznanja za zvesto in dolgoletno petje, dvema tudi za 70-letno sodelovanje pri cerkvenem zborovskem petju. Po končanem srečanju v cerkvi se je nadaljevalo druženje pevcev pod šotorom.

Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh