Srebrna žlica – biblija italijanske kuhinje
Srebrna žlica – biblija italijanske kuhinje
Zgodba Srebrne žlice se je začela tik po koncu druge svetovne vojne, ko se je nekemu založniku zazdelo, da bo izboljšani standard Italijane spet spodbudil k veselju skupnih obedov. Tako se bodo ne le pogovarjali in si izmenjevali mnenja, pač pa tudi uživali v odličnih skupinskih obrokih. Po dolgih mračnih letih so Italijani znova odkrili družabnost ob pogrnjeni mizi in tedaj je vzniknila tudi zamisel o knjigi, ki bi združila najboljše iz italijanske kuhinje.
Leta 1950 je Il Cucchiaio d'Argento izšla pri Editoriale Domus, založbi, ki izdaja tudi slovito arhitekturno in oblikovalsko revijo istega imena in jo je vodil arhitekt in oblikovalec Gio Ponti. Il Cucchiaio d'Argento (Srebrna žlica) vsebuje na stotine preizkušenih receptov, zapisanih v brezhibnem stilu, ki jih spremljajo napotki o tem, kako si organiziramo kuhinjo, pripravimo mizo in izberemo samo najboljše sestavine. Knjiga je bila takojšen uspeh, s 500.000 prodanimi...