Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spremembe v vodstvu Bogoslovnega semenišča

Za vas piše:
M. P.
Objava: 01. 08. 2024 / 07:56
Oznake: Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.08.2024 / 09:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spremembe v vodstvu Bogoslovnega semenišča
Roman Globokar in Martin Zlobko. FOTO: Roman Globokar

Spremembe v vodstvu Bogoslovnega semenišča

Bogoslovno semenišče v Ljubljani ima novega rektorja. Romana Globokarja bo na tem mestu zamenjal Martin Zlobko, ki se je na to delo študijsko pripravljal na Papeški univerzi Gregoriana v Rimu.

V Bogoslovnem semenišču v središču Ljubljane se mladi moški iz vseh slovenskih škofij po šest let pripravljajo na duhovništvo, medtem ko študirajo teologijo na Teološki fakulteti. Pred vstopom v semenišče eno leto preživijo še v pripravah v Šmarju pri Jelšah. 

Roman Globokar je poslanstvo rektorja Bogoslovnega semenišča opravljal od leta 2021, ko je na tem mestu nasledil Petra Kokotca. V objavi na Facebooku je zapisal, da je ob zaključku triletnega vodenja hvaležen bogoslovcem in sodelavcem za skupaj preživete trenutke. "Doživel sem obilo zaupanja in iskrenih odnosov. Pogrešal bom dinamiko medsebojnega brušenja in spodbujanja." 

S 1. avgustom "krmilo bogoslovske ladje", kot se je izrazil dosedanji rektor, prevzema Martin Zlobko, ki se je na to poslanstvo pripravljal s študijem na Papeški univerzi Gregoriani v Rimu. 

"Želim mu obilo preudarnosti, poguma, moči in Božjega blagoslova pri nadaljnjem usmerjanju plovbe," je zapisal Roman Globokar. 

Nalaganje
Nazaj na vrh