Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sprejem prvih dam pri papežu

Za vas piše:
STA
Objava: 08. 07. 2009 / 06:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sprejem prvih dam pri papežu

Ob robu vrha G8 pester program za prve dame

Soproge predsednikov držav in vlad skupine G8 čaka ob njihovem tridnevnem obisku v Rimu pester program. Poleg ogleda najpomembnejših rimskih znamenitosti in sprejema pri italijanskem predsedniku Giorgiu Napolitanu bo prve dame ob koncu splošne avdience v Vatikanu sprejel tudi papež Benedikt XVI.

Izlet po Rimu bodo začele danes z ogledom rimskega foruma, ki je predstavljal družbeno in politično središče antičnega Rima, in muzejev na Kapitolu, enem od sedmih rimskih gričev. Po papeževem sprejemu v Vatikanu bo sledilo kosilo v rimski mestni hiši na Kapitolu, kjer jih bosta sprejela župan italijanske prestolnice Gianni Alemanno s soprogo.

Jutri bodo soproge voditeljev G8 obiskale mesto L'Aquila, prestolnico Abruzzov v osrednji Italiji, kjer bo od danes do petka potekal vrh G8. Tam si bodo ogledale katastrofalne posledice aprilskega potresa, še posebej na pomembnih zgodovinskih spomenikih. V L'Aquili bodo dame prenočile, nato pa bodo v petek zjutraj odpotovale nazaj v Rim, kjer jih čaka čaj s predsednikom Giorgiom Napolitanom na Kvirinalu.

Ameriška prva dama Michelle Obama bo v Rim prispela s hčerkama Malio in Sasho, ki jima želi razkazati Kolosej in druge znamenitosti Rima, z otrokoma pa v Rim prihaja tudi soproga kanadskega premiera Laureen Harper. V Italiji pričakujejo tudi soprogo francoskega predsednika Carlo Bruni Sarkozy, ki pa naj bi za razliko od ostalih soprog odpotovala neposredno v L'Aquilo in se ne bo mudila v Rimu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh