Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spoznajte Marijo v Vatikanskih vrtovih! [FOTO]

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 03. 05. 2023 / 08:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2023 / 10:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spoznajte Marijo v Vatikanskih vrtovih! [FOTO]
Različne naravne poti skozi Vatikanske vrtove krasijo številne Marijine upodobitve z vsega sveta. FOTO: Vatican Media

Spoznajte Marijo v Vatikanskih vrtovih! [FOTO]

Če vas pot v Marijinem mesecu maju ponese v večno mesto, izkoristite priložnost za ogled upodobitev Božje Matere v Vatikanskih vrtovih: Vatikanski muzeji namreč v letošnjem maju ponujajo vrsto marijanskih romanj z možnostjo tematskih vodenih ogledov.

Vatikanski muzeji vernikom in turistom ponujajo kulturno, duhovno in naravoslovno obarvano romanje, na katerem bodo odkrivali številne Marijine podobe, razpršene po čudovito urejenem okolju Vatikanskih vrtov, poroča spletni portal Vatican News.

Vatikanski vrtovi so bili nekoč namenjeni papežem za kratke trenutke počitka v delovnem dnevu, danes pa so na voljo tudi za oglede javnosti.

Vsako sredo od 3. do 31. maja, običajno ob koncu papeževe tedenske splošne avdience, in vsako soboto se bodo verniki lahko pridružili temu posebnemu marijanskemu romanju med botaničnimi in umetniškimi čudesi papeških vrtov: deset postaj, kot deset jagod rožnega venca.

Vatikanski vrtovi so bili nekoč namenjeni papežem za kratke trenutke počitka v delovnem dnevu, danes pa so na voljo tudi za oglede javnosti.

Lurška Marija v Vatikanu. FOTO: Vatican Media

Dragocena priložnost

Omenjena pobuda ponuja dragoceno priložnost, da obiskovalci občudujejo različne načine, na katere so papeži skozi čas častili Marijo v teh edinstvenih vrtovih, ki so bili zasnovan kot kraj molitve in kontemplacije.

Različne naravne poti skozi vrtove krasijo številne Marijine upodobitve z vsega sveta.

Različne naravne poti skozi vrtove krasijo številne Marijine upodobitve z vsega sveta, od najstarejše, Lurške Marije, zveste kopije francoskega izvirnika, do najnovejše, ki prihaja iz Latinske Amerike.

Podoba lujanske Marije. FOTO: Vatican Media

Češčenje Device Marije v Vatikanu

V Vatikanskih vrtovih sta na ogled tudi kipa Fatimske in Gvadalupske Matere Božje, ki sta močno pri srcu papežu Frančišku.

Tovrstni obiski so odprti za vse, tudi za družine z otroki, priporočajo pa, da se jih udeležijo otroci, stari najmanj šest let.

Vodeni ogledi v italijanskem ali angleškem jeziku so v celoti dostopni tudi osebam s čutnimi, gibalnimi in intelektualnimi ovirami. Rezervacija vstopnic je mogoča na elektronskem naslovu education.musei@scv.va.

Kupi v trgovini

Kip Lurška Marija
Marija
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh