Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spominski park Janeza Pavla II. v Nazaretu

Objava: 11. 05. 2009 / 07:40
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spominski park Janeza Pavla II. v Nazaretu

V četrtek bo papež Benedikt XVI. blagoslovil temeljni kamen

Papež Benedikt XVI. bo v sklopu svojega potovanja po Sveti deželi v četrtek obiskal Nazaret, kjer bo daroval sveto mašo, med mašo pa bo blagoslovil temeljni kamen za izgradnjo spominskega parka Janeza Pavla II. Park bo država Izrael ob pomoči Judovskega narodnega sklada uredila na Gori blagrov, upravljanje parka pa bodo zaupali neokatehumenom, ki imajo blizu zemljišča, predvidenega za ureditev parka, svojo romarsko hišo ‘Domus Galilaeae’.

Na tem ozemlju je papež Janez Pavel II. leta 2000 z mladimi iz 72 držav obhajal sveto mašo. Kot poročajo izraelski mediji, naj bi park uredili kot ‘poklon Janezu Pavlu II. in njegovi posebni ljubezni do judovskega naroda’. V parku bodo vodnjak, svetopisemska drevesa in pogled na Genezareško jezero romarje vabili, naj za hip postanejo sredi zelenja, za kulturne prireditve pa bodo v parku postavili tudi amfiteater.

Poleg temeljnega kamna za spominski park naj bi papež Benedikt XVI. med mašo 14. maja blagoslovl še temeljna kamna za družinsko središče in krščansko univerzo v Nazaretu. Blagoslovitev temeljnih kamnov za nove cerkvene ustanove naj bi izkazovala dinamiko in živahnost katoliške Cerkve v Sveti deželi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh