Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spominska slovesnost pri Ruski kapelici

Objava: 26. 07. 2011 / 08:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spominska slovesnost pri Ruski kapelici

Udeležili se je bodo predstavniki ruske državne in cerkvene delegacije v Sloveniji, Slovensko škofovsko konferenco bo zastopal njen predsednik ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres.

Program obiska predstavnikov ruske državne in cerkvene delegacije v Sloveniji ob priložnosti spominske slovesnosti pri Ruski kapelici

V petek, 29. julija 2011, bo ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Anton Stres ob 12. uri na sedežu nadškofije Ljubljana na vljudnostni obisk sprejel zastopstvo Ruske pravoslavne Cerkve pod vodstvom škofa Kirila Stavropoljskega in Nevinomijskega.

V frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani bo ob 19.45 istega dne koncert ruskih duhovnih pesmi, ki se bo nadaljeval z nastopom pevcev pri Prešernovem spomeniku z venčkom ruskih narodnih pesmi.

V soboto, 30. julija 2011, bo na Prešernovem trgu v Ljubljani ob 10. uri koncert orkestra Slovenske vojske, ob 10.30 pa nastop gardistov slovenske in ruske vojske z ekshibicijskim programom.

Na trgu pred cerkvijo Marijinega vnebovzetja v Kranjski Gori bo istega dne, v soboto, 30. julija, ob 18. uri nastop pevcev Ruske pravoslavne Cerkve s programom narodnih pesmi.

Nadškof Stres bo v soboto, 30. julija 2011, ob 19. uri v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kranjski Gori daroval mašo za ponesrečene pri gradnji ceste čez Vršič. Pri bogoslužju, pri katerem bodo navzoči tudi predstavniki ruske državne in cerkvene delegacije, bo molil tudi za mir med narodi in krepitev povezanosti med krščanskimi Cerkvami.

V nedeljo, 31. julija 2011, pa bo ob 10. uri pri Ruski kapelici pod Vršičem spominska slovesnost. Ruska kapelica je bila zgrajena v spomin na ruske vojne ujetnike, ki so pred štiriindevetdesetimi leti izgubili življenje pri gradnji tamkajšnje ceste.

Tradicionalno spominsko slovesnost pri Ruski kapelici pod Vršičem organizirajo Občina Kranjska Gora, Društvo Slovenija Rusija in Veleposlaništvo Ruske federacije v Republiki Sloveniji.

Udeležili se je bodo predstavniki državne delegacije Ruske federacije pod vodstvom predsednika ruske dume gospoda Borisa Grizlova, delegacija Sveta federacije na čelu z Vladimirjem Kulakovom, enota ruskih gardistov, delegacija Ruske pravoslavne Cerkve s škofom Kirilom Stavropoljskim in Nevinomijskim. Slovensko škofovsko konferenco bo zastopal njen predsednik ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://www.slorus.si/, program obiska pa objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh