Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spomin na papežev obisk na »Točki nič«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 13. 09. 2016 / 13:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spomin na papežev obisk na »Točki nič«

V ZDA so včeraj obeležili 15. obletnico terorističnih napadov na »dvojčka«.

Papež Frančišek je med svojim obiskom v Združenih državah Amerike septembra lani obiskal tudi spominsko obeležje Ground Zero v New Yorku, kjer sta nekoč stala »dvojčka« Svetovnega trgovinskega centra. Med obiskom je sveti oče molil v spomin na skoraj tri tisoč žrtev terorističnih napadov, za katere je odgovornost prevzela islamska teroristična organizacija Al Kaida.



»Bog miru«, je molil papež Frančišek, »prinesi mir našemu nasilnemu svetu: mir v srcih vseh mož in žena in mir med narodi na zemlji.«

Papež je položil belo vrtnico na rob enega izmed dveh velikanskih obeležij, okoli katerih so v kamen zapisana imena vseh, ki so v napadih izgubili življenje. Sveti oče se je srečal tudi z družinskimi člani nekaterih žrtev, pa tudi s preživelimi in družinskimi člani več sto prostovoljcev, ki so se kot prvi odzvali klicu na pomoč in si prizadevali za rešitev ranjenih, ob tem pa mnogi tudi sami izgubili življenje.

V nagovoru voditeljem različnih veroizpovedi in verskih izročil ob spominskem obeležju je papež Frančišek Točko nič opisal kot »kraj, kjer točimo solze« in žalujemo za žrtvami miselnosti, ki pozna le nasilje, sovraštvo in maščevanje«.

Sveti oče je dejal: »Zmoremo in moramo zgraditi edinost na temeljih naše raznolikosti jezikov, kultur in veroizpovedi.« Vsem navzočim je pojasnil, da smo poklicani upreti se slehernemu poskusu zastrupljanja in uničevanja naših medsebojnih odnosov, poklicani k sodelovanju za krepitev naše človeške družine v spoštovanju legitimnih razlik in v duhu spravne raznolikosti.«

Vir: Vatican Radio
Foto: VR / AP

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh