Rostbif s hitro praženim krompirjem in paradižnikovo solato
Rostbif s hitro praženim krompirjem in paradižnikovo solato
Sestavine za 4 osebe
500 g govejega rostbifa
8 krompirjev
1 čebula
5 paradižnikov
paprika v prahu
sol
olje
kis
Surov krompir operemo, olupimo, narežemo na pol in nato na tanke rezine, te pa še grobo sesekljamo. Čebulo očistimo, sesekljamo in popečemo na 6 žlicah olja. Ko čebula zarumeni, dodamo grobo sesekljan surov krompir, dobro premešamo, primešamo ½ žličke soli, ¼ žličke paprike v prahu in ga 25 minut pokritega dušimo. Vmes nekajkrat dobro premešamo. Medtem narežemo meso na ½ cm debele zrezke, jih prelijemo s 4 žlicami olja, osolimo s ½ žličke soli, dobro premešamo in pustimo počivati. Paradižnike očistimo in narežemo na tanjše rezine. Prelijemo jih z mešanico (½ dl vode, ½ dl kisa, 3 žlice olja (lahko tudi oljčnega), ¼ žličke soli) ter premešamo. Meso popečemo na ponvi ter postrežemo s krompirjem in solato.