Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Soočeni z nasiljem ohranimo čisto srce brez sovraštva«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 11. 2015 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Soočeni z nasiljem ohranimo čisto srce brez sovraštva«

Izjava pariškega nadškofa po terorističnem napadu.

Pariški nadškof, kardinal André Vingt-Trois, je po petkovem terorističnem napadu na francosko prestolnico, ki je zahteval skoraj 130 smrtnih žrtev, včeraj v izjavi za javnost izrekel pohvalo vsem, ki so se uspeli prvi odzvati na napad in priskočiti na pomoč žrtvam.



Naše mesto, naša država je bila sinoči posebej kruto in silovito napadena.

Po napadih v letošnjem januarju, po napadu na Bejrut v minulem tednu in po številnih drugih napadih v zadnjih treh mesecih, vključno z Nigerijo in drugimi afriškimi državami, naša država znova doživlja bolečino in se sooča s krutostjo, ki jo širijo skupine skrajnežev.

Danes molim in k molitvi pozivam tudi vse katoličane v Parizu, za vse tiste, ki so bili sinoči umorjeni ter za njihove družine, za vse ranjene in njihove svojce, ter za vse, ki jim nesebično pomagajo, za policiste, ki se soočajo z nepredstavljivimi izzivi, za naše voditelje in našo državo, da bi ohranili edinost in mir v srcu.

Pariške župnije prosim, naj strogo upoštevajo predpise, ki so jih izdale oblasti, prosim pa tudi, naj bosta današnji in jutrišnji dan namenjena žalovanju in molitvi.

V nedeljo ob 18.30 bom daroval sveto mašo v notredamski stolnici v Parizu za vse žrtve in njihove družine ter za našo državo; notredamski zvon bo zazvonil ob 18. uri in 15 minut. Sveto mašo bo prenašala katoliška televizija, tako da se nam boste lahko pridružili vsi, ki si to želite.

Soočeni z nasiljem ljudi ohranimo čisto srce brez sovraštva. Naj se v naslednjih tednih in mesecih potrdijo zmernost, treznost in samonadzor, ki smo jih izkazovali doslej; naj nihče na podleže paniki ali sovraštvu. Prosimo, naj milost poskrbi za mir. Nikoli nam ni treba obupati nad mirom, če ga gradimo na pravičnosti.

+ kardinal Vingt-Trois, pariški nadškof


Vir: Vatican Radio
Foto: VR / AFP

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh