Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo sožalje po nasilnem dejanju v britanskem Plymouthu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 18. 08. 2021 / 10:45
Oznake: Družba, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2021 / 11:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževo sožalje po nasilnem dejanju v britanskem Plymouthu
Škof Mark O'Toole FOTO: YouTube/zajem zaslona

Papeževo sožalje po nasilnem dejanju v britanskem Plymouthu

Po nasilnem dejanju v britanskem mestu Plymouth je tamkajšnji katoliški škof Mark O'Toole pozval k molitvi za vse žrtve in njihove svojce, papež Frančišek pa je celotnemu občestvu izrekel svoje sožalje.

Prebivalci Plymoutha so po tragični novici »globoko pretreseni«, je škof O'Toole izjavil v video posnetku, ki so ga dan po napadu objavili na spletni strani njegove škofije. Kot poroča avstrijski Kathpress, je meščane ob koncu tedna povabil k molitvi v krajevna svetišča.

Prebivalci Plymoutha so po tragični novici »globoko pretreseni«.

Po navedbah britanske policije je 23-letni Jake Davison minuli četrtek v nekem stanovanju ustrelil svojo 51-letno sorodnico, nato pa začel streljati še na mimoidoče. V napadu so življenje izgubile še štiri osebe, med njimi triletna deklica. Storilec je orožje na koncu usmeril še vase. Dve osebi sta bili prepeljani v bolnišnico, ker sta prav tako utrpeli strelske rane, vendar na srečo ne usodnih.

Kot poročajo britanski mediji, je imel mladenič težave z duševnim zdravjem, še posebej v obdobju zaprtja med epidemijo, kljub temu pa je imel dovoljenje za posedovanje orožja. Njegova mati je pristojne, tako javno zdravstveno službo kot policijo, večkrat prosila za pomoč, vendar je Davison zaradi pomanjkanja zaposlenih očitno ni bil pravočasno deležen.

Spomin na žrtve strelskega napada v Plymouthu FOTO: Vatican Media

Duhovna bližina papeža Frančiška občestvu v Plymouthu

Po tragediji minulega tedna je papež Frančišek poslal telegram plymouthskemu škofu Marku O’Toolu, v katerem izreka svoje iskreno sožalje celotnemu občestvu.

Papež v sporočilu izraža svojo žalost nad tragičnim dogodkom in tamkajšnjim prebivalcem zagotavlja svojo duhovno bližino. Vsem, ki so se udeležili vigilije za žrtve strelskega napada, »se pridružuje v molitvi in izroča duše pokojnih ljubečemu usmiljenju Vsemogočnega ter Boga prosi, naj podeli nebeški dar ozdravljenja in tolažbe vsem ranjenim in svojcem umrlih«.

Naj Vsemogočni Bog podeli nebeški dar ozdravljenja in tolažbe vsem ranjenim in svojcem umrlih.

Pred podelitvijo apostolskega blagoslova papež moli, da bi Kristus Rešitelj vsem zagotovil »moč, da se odpovejo nasilju ter sleherno zlo premagajo z dobrim«.

Četrtkov strelski napad je prvo množično streljanje v Združenem kraljestvu v zadnjih enajstih letih, kjer je sicer stopnja tovrstnih zločinov med najnižjimi v svetu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Akcija
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€ 29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh