Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sodelavci Karitas na Ponikvi

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 11. 2019 / 12:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.11.2019 / 12:49
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sodelavci Karitas na Ponikvi

Nadškof Cvikl: srce, ki je polno Boga, je sposobno izžarevati dobro.

Prostovoljci in sodelavci Karitas so včeraj romali na Slomškovo Ponikvo. Kot poroča Radio Ognjišče, se jih je zbralo preko 1.200 iz vse Slovenije in več kot 40 duhovnikov, ki so se ob oltarju pridružili mariborskemu nadškofu Alojziju Cviklu in upokojenemu celjskemu škofu Stanislavu Lipovšku. Romanje sodelavcev Karitas skupaj s koncertom Klic dobrote predstavlja vrh Tedna karitas, ki vabi k sočutju, dobroti in solidarnosti, letos pod geslom »Dobro iz vsakega srca«. Nadškof Cvikl, ki je tudi predsednik Slovenske karitas, je v nagovoru med slovesnim bogoslužjem dejal, da je srce, polno Boga, sposobno izžarevati dobro.

Po besedah mariborskega nadškofa družbo, v kateri živimo, označujemo kot postmoderno, ki postaja vedno bolj nepregledna, razbita in neosebna. Nadškof je opozoril, da se med nami veča revščina, s katero se bori vedno več ljudi in ki ima vedno nove obraze. »Srce, ki je polno Boga, je sposobno izžarevati dobro, je sposobno zastonjsko ljubiti in je sposobno videti sočloveka in svet z Božjimi očmi,« je dejal nadškof Cvikl in nadaljeval, da nas želi Teden karitas z geslom »Dobro iz vsakega srca« utrditi na poti dobrote: »Dobrote, ki je odprta za različne plati življenja in predstavlja alternativo vsakemu zapiranju človeka pred svetom, posebej še zapiranju, ki ob sebi več ne vidi in ne prepoznava drugega in njegovih potreb.« Po besedah nadškofa Cvikla se prav ob oltarju človek napolnjuje z ljubeznijo, ki jo potem lahko deli naprej.

»To pomeni, da sem sposoben v drugem videti brata, sestro, z njim sočustvovati, mu podariti svoj čas in biti odprt za potrebe drugega. Tako postajam človek srca, sposoben izžarevati dobroto,« je na Ponikvi dejal nadškof Cvikl, ki si je pozneje v Celju ogledal tudi koncert Klic dobrote. Na sinočnjem koncertu je bilo za družine v stiski zbranih več kot 150.000 evrov.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: Tatjana Splichal




Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh