Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Sočutje sodi h krščanskemu poslanstvu'

Objava: 31. 07. 2011 / 15:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Sočutje sodi h krščanskemu poslanstvu'

Papež Benedikt XVI. je pozval k solidarnosti z žrtvami suše v Vzhodni Afriki.

Papež Benedikt XVI. je pozval k solidarnosti z žrtvami suše in lakote na Afriškem rogu. Tragični položaj še otežujejo vojne razmere in pomanjkanje trdnih ustanov in struktur, je sveti oče pojasnil v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na dvorišču papeške letne rezidence v Castelgandolfu, kjer se je zbralo več tisoč vernikov. H krščanskemu poslanstvu namreč sodita sočutje in podpora ljudem, ki trpe materialno stisko; pri tem gre seveda ves čas za povezanost z Jezusom Kristusom in s 'kruhom iz nebes', kruhom živega Boga.

Papež je svoje besede izrekel v luči včerajšnjega evangelija in Jezusovih besed 'Vi jim dajte jesti' o čudežni pomnožitvi kruha. Ta je zgovoren izraz povezanosti in skrbi Jezusa za ljudi. V evharistiji Kristus vernike naredi 'za pričevalce Božjega sočutja do vsakega brata in sestre. Tako se ob skrivnosti evharistije rojeva služba ljubezni do bližnjega'. Gospod je spodbudil učence, da so oni razdelili kruh med množico. Na ta način jih je poučeval in pripravljal na bodoče apostolsko poslanstvo, saj bodo morali ponesti vsem hrano Besede življenja in zakramentov.

Ob teh besedah je sveti oče spomnil tudi na številne brate in sestre v Kristusu, ki v teh dneh na Afriškem rogu trpijo dramatične posledice hudega pomankanja hrane, ter dodal, da nam Kristus poleg zadovoljevanja materialnih potreb želi darovati še več, saj človek vedno potrebuje več kot le telesno hrano. V Kristusovem kruhu je namreč navzoča Božja ljubezen.

Po molitvi in blagoslovu je sveti oče v različnih jezikih pozdravil zbrane vernike, še posebej redovne sestre reda Hčera Marije Pomočnice, ki so prišle v Castel Gandolfo iz različnih predelov Italije obhajat svojih petindvajset let redovnega življenja.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh