Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Snežki

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 19. 10. 2022 / 12:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2022 / 12:28
Snežki
FOTO: Krištof Koman

Snežki

Beljake stepemo v res čvrst sneg, kar lahko traja tudi 10 minut. Vmešamo sladkor in sok limone ter stepamo dalje še nekaj minut, dokler beljak ne postane snežno bel in tako čvrst, da na metlici ostanejo vršički, če jo dvignemo v zrak, ali da ga lahko režemo.

Pečico vklopimo na 120 stopinj in nastavimo na ventilacijo. Pripravimo si tri pekače s papirjem za peko, nanje pa urno nabrizgamo majhne poljubčke. Porinemo v pečico za 15–20 minut, da se na površini poljubčka ustvari rahla skorjica in se ne lepi več na prst, nato temperaturo znižamo na 80 stopinj, za vratca zataknemo ročaj kuhalnice, da tako ostanejo priprta, in poljubčke sušimo okoli 12 ur. Povsem suhe hranimo v pločevinasti škatli.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh