Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šmarnični izlet v Prekmurje

Za vas piše:
Ana Zevnik
Objava: 21. 06. 2024 / 06:49
Oznake: Mladi, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2024 / 07:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Šmarnični izlet v Prekmurje
Zvesti šmarničarji na izletu v Prekmurju. FOTO: Arhiv Župnije Malečnik

Šmarnični izlet v Prekmurje

V četrtek, 20. junija, smo otroci iz Malečnika, ki smo zvesto obiskovali šmarnice, odšli na nagradni »šmarnični« izlet v Prekmurje. Zbrali smo pri župnišču, od koder so nas prijazni župnijski sodelavci peljali na naše prijetno druženje.

Vsi smo bili dobro razpoloženi in v pričakovanju. Po prijetni vožnji smo prispeli do Turnišča, kjer smo obiskali sestre klarise, ki vse svoje življenje preživijo v klavzuri v samostanu, ki ga ne zapuščajo. Skozi »pleteno steno« nas je pozdravila prijazna s. Celina in nas povabila v samostansko kapelo. Tam smo zapeli pesem, skupaj zmolili in sledila je predstavitev kapele.

FOTO: Arhiv Župnije Malečnik

Zatem nas je sestra povabila v dvorano, kjer je potekal pogovor. Bilo je zelo zanimivo, kar se je tudi videlo po zastavljanju vprašanj. Izvedeli smo veliko novega, predvsem pa videli stvari v živo, kar smo prej samo slišali oziroma videli prek medijev. Sestre so nam pripravile bogato pogostitev z zelo dobrimi sladicami in ostanki hostij ter sokom.

FOTO: Arhiv Župnije Malečnik

Pot smo nadaljevali v Veliko Polano in tam molili na grobu župnika in božjega služabnika Danijela Halasa, ki smo se mu priporočali.

Obiskali so tudi grob župnika Danijela Halasa. FOTO: Arhiv Župnije Malečnik

Nato nas je pot vodila naprej do Črenšovcev, kjer smo si ogledali cerkev Sv. Križa. Sprejel nas je župnik gospod Zoran Car. Popeljal nas je v cerkev in nam jo predstavil. Ogledali smo si relikvije, ki jih je v tej cerkvi res veliko. Po ogledu cerkve smo odšli v tamkajšnje župnišče na kosilo, kjer je že prav prijetno dišalo. Imeli smo še prosti čas za igralnico, kjer smo igrali razne igre, med njimi namizni nogomet in bilijard.

Goste je sprejel tudi župnik Zoran Car (levo). FOTO: Arhiv Župnije Malečnik

S polnimi trebuščki, dobro voljo, novim znanjem in polnih vtisov smo prijetno utrujeni sedli v avtomobile in se odpravili domov. Zahvaljujemo se gospodu župniku in vsem župnijskim sodelavcem za organizacijo, prejeto nagrado, predvsem pa prijetno druženje.



Nalaganje
Nazaj na vrh