Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šmarnične pobožnosti z Magnificatom

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 24. 04. 2019 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2019 / 07:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Šmarnične pobožnosti z Magnificatom

Šmarnične pobožnosti z Magnificatom

Bliža se Marijin mesec in z njim prihaja tudi novi Magnificat.
Bliža se Marijin mesec in z njim prihaja tudi novi Magnificat. Maj prinaša šmarnične pobožnosti, ob katerih lahko zmolite ali zapojete tudi Marijine litanije s prvih strani Magnificata, da bo Marijin mesec še bolj blagoslovljen.

Marko Rijavec razčlenjuje Psalm 40 Glej, prihajam!, Janez Poljanšek razmišlja ob evangeliju 5. velikonočne nedelje, Hieronimovemu razmišljanje o Mariji pa se posveča br. Miran Špelič. Cecilija Oblonšek pa razmišlja o prazničnosti vstopne procesije in vstopnega speva.

Izvlečki ob koncih dni so ta mesec vzeti iz duhovnega humorističnega dela Vstajenje, navodila za uporabo Fabrica Hadjadja. Morda vas prepričajo, da v letošnjem velikonočnem času preberete celo knjigo.


Naslovnico krasi Sedeča Marija z Detetom, ki jo lahko v živo vidimo v baziliki Marije Zavetnice na Ptujski Gori.

Dan za Magnificat na Ptujski Gori

V tem mesecu se pripravljamo tudi na letos že šesti Dan za Magnificat, ki bo 1. junija na Ptujski Gori pri Mariji Zavetnici.

»Tudi nas rada vzame pod svoj plašč, pod katerim je prostora za vse njene otroke,« je v uvodu zapisal br. Miran Špelič. Organiziran je tudi prevoz z avtobusom iz Ljubljane in Celja. Za tiste, ki bi radi nekaj kilometrov prehodili kot pravi romarji peš, je pripravljeno izhodišče v Cirkovcah, od koder je do cilja še približno ura zmerne hoje.

Potrebne so prijave.

Da boste dogodek pričakali v prijetnem vzdušju, v roke vzemite majski Magnificat.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh