Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovesnosti ob slovesu od nadškofa Tutuja

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 12. 2021 / 11:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2021 / 11:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovesnosti ob slovesu od nadškofa Tutuja
Južnoafriškega škofa bodo pokopali v soboto. FOTO: Wikipedia

Slovesnosti ob slovesu od nadškofa Tutuja

Ob smrti umrlega nadškofa Desmonda Tutuja v Južni Afriki potekajo številne slovesnosti. Danes in jutri se bodo ljudje lahko poslovili od njega v katedrali v Cape Townu, kjer leži krsta z njegovim truplom.

Krsto s Tutujevimi posmrtnimi ostanki so danes prinesli v katedralo v Cape Townu, v kateri je kot anglikanski nadškof deloval tudi sam. Krsto je neslo šest anglikanskih duhovnikov, zanjo pa je hodila Tutujeva soproga Leah, navajanje francoske tiskovne agencije AFP povzema STA.

Številni prihajajo v katedralo

Krsta s Desmondom Tutujem bo v katedrali v središču mesta ležala danes in jutri. Ker so se bali, da bi ob prevelikem navalu ljudi lahko prišlo do stampeda, so možnost slovesa podaljšali na dva dni. Številni sicer v katedralo, kjer polagajo cvetje in se vpisujejo v žalno knjigo, prihajajo že vse od nedelje.

Medverska slovesnost

V sredo je v mestni hiši v Cape Townu potekala medverska slovesnost, na kateri so z molitvami sodelovali krščanski, budistični, judovski in muslimanski verski voditelji ter vodja tradicionalne afriške veroizpovedi. Slovesnost je minila v znamenj glasbe, plesa in živih barv, udeležili pa so se je Tutujevi sorodniki in politiki.

Pokop v soboto

Truplo nadškofa, ki je umrl konec minulega tedna, bodo upepelili in žaro s pepelom pokopali v soboto v njegovi nekdanji župniji, kjer je dolga leta deloval. Pogreb bo glede na njegove želje skromen, zaradi omejitev za zajezitev koronavirusa pa se bo pogreba lahko udeležilo zgolj 100 ljudi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh