Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski škofje na Silvestrovo in novo leto

Objava: 29. 12. 2011 / 19:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenski škofje na Silvestrovo in novo leto

Objavljamo razpored bogoslužij, ki jih bodo imeli nekateri škofje na Silvestrovo in na novoletni dan, nadškof Stres in škof Jamnik pa bosta tudi letos silvestrovala z brezdomci.

Silvestrovanje nadškofa Stresa z brezdomci

V Dnevnem centru za brezdomce, ki deluje v okviru humanitarne organizacije Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote , tudi letos pripravljajo silvestrovanje za brezdomce, ki se bo v soboto, 31. decembra 2011, ob 19. uri pričelo v Vincencijevem študentskem domu na Taboru v Ljubljani. Organizatorji pričakujejo, da se bo srečanja udeležilo okoli sto brezdomcev. Zanje bodo pri pripravili topel obrok, prigrizke in pijačo. Večer bodo popestrili z živo glasbo, tombolo in zabavnim programom. Brezdomce in njihove gostitelje bo ob 20.30 obiskal tudi ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres.

Silvestrovanje škofa Jamnika z brezdomci

Ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik bo v soboto, 31. decembra 2011, ob 19. uri obiskal brezdomce na silvestrovanju, ki ga pripravlja Zavetišče za brezdomce na Poljanski cesti v Ljubljani.

Maše, ki jih bodo škofje darovali na silvestrovo

Na Silvestrovo, ki je zadnji dan v koledarskem letu, obeležujemo god sv. Silvestra. Ta dan je tudi priložnost, da izrečemo zahvalo za vse, kar smo preteklih 365 dni prejemali na vseh področjih našega življenja; na materialnih in duhovnih.

Škofija Celje

Zahvalno mašo ob sklepu koledarskega leta bo v stolnici sv. Danijela v Celju v soboto, 31. decembra 2011, ob 18. uri daroval škof Stanislav Lipovšek.

Škofija Koper

Zahvalno mašo ob sklepu koledarskega leta bo v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru v soboto, 31. decembra 2011, ob 10. uri daroval pomožni škof Jurij Bizjak.

Nadškofija Maribor

Zahvalno mašo ob sklepu koledarskega leta bo v stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru v soboto, 31. decembra 2011, ob 18. uri daroval nadškof metropolit Marjan Turnšek.


Maše, ki jih bodo škofje darovali na novoletni dan

Na novoletni dan poleg prvega dneva v novem koledarskem letu obeležujemo več dogodkov. 1. januarja 2012 bomo praznovali 45. svetovni dan miru, za katerega je papež Benedikt XVI. napisal poslanico z naslovom Vzgajati mlade za pravičnost in mir. V katoliški Cerkvi je 1. januar tudi praznik Božje Matere Marije in Jezusovega imena.

Škofija Celje

Mašo ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje bo v stolnici sv. Danijela v Celju v nedeljo, 1. januarja 2012, ob 10. uri daroval škof Stanislav Lipovšek.

Škofija Koper

Mašo ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje bo v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru v nedeljo, 1. januarja 2012, ob 10. uri daroval pomožni škof Jurij Bizjak.

Mašo ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje bo v baziliki Marijinega vnebovzetja na Sveti Gori pri Gorici v nedeljo, 1. januarja 2012, ob 16. uri daroval pomožni škof Jurij Bizjak.

Mašo ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje bo v župnijski cerkvi Matere Božje (Marijinega prikazanja) v Strunjanu v nedeljo, 1. januarja 2012, ob 17. uri daroval koprski škof Metod Pirih. S tem dogodkom se bo začelo tudi jubilejno leto ob 500-letnici Marijinega prikazanja.

Nadškofija Ljubljana

Mašo ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje bo v stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani v nedeljo, 1. januarja 2012, ob 16. uri daroval nadškof metropolit Anton Stres.

Somaševanje ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje ter 12. obletnici razglasitve bazilike Marije Pomagaj za slovensko narodno Marijino svetišče bo na Brezjah v nedeljo, 1. januarja 2012, ob 16. uri vodil novomeški škof Andrej Glavan. Slovesnost bo neposredno prenaša Radio Ognjišče.

Nadškofija Maribor

Mašo ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje bo v stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru v nedeljo, 1. januarja 2012, ob 8.30, daroval nadškof metropolit Marjan Turnšek.

Razpored bogoslužij objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh