Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski škofje danes mašujejo v baziliki sv. Pavla

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 02. 2018 / 08:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2018 / 09:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenski škofje danes mašujejo v baziliki sv. Pavla

Tretji dan obiska ad limina namenjen Kongregacijama za katoliško vzgojo in evangelizacijo narodov.

Danes, v sredo, 28. februarja, na tretji dan obiska ad limina, bodo slovenski škofje obiskali Kongregacijo za katoliško vzgojo in Kongregacijo za evangelizacijo narodov, ob 16. uri pa bodo darovali sveto mašo v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja.



Škofje bodo na Kongregaciji za katoliško vzgojo predstavili delo Cerkve na Slovenskem za duhovne poklice in spodbujanje kulture poklicanosti ter delovanje katoliških vrtcev in šol pri nas. Z vodstvom kongregacije bodo razpravljali tudi o delovanju katoliških izobraževalnih ustanov v Sloveniji ter o težavah pri uresničevanju odločbe Ustavnega sodišča RS glede financiranja zasebnega šolstva.

Na Kongregaciji za evangelizacijo narodov bodo škofje predstavili bogato in razgibano misijonsko dejavnost Cerkve na Slovenskem, vključenost misijonark in misijonarjev pri oznanjevanju evangelija ad gentes ter velikodušno podporo, ki jo slovenski verniki izkazujejo temu področju.

Papeška bazilika svetega Pavla zunaj obzidja, kjer bodo škofje popoldne darovali sveto mašo, je ena od štirih osrednjih bazilik v Rimu. Pozidana je bila v 4. stoletju, po požaru leta 1823 pa obnovljena. Pod glavnim oltarjem je grob svetega apostola Pavla.

Vir: www.katoliska-cerkev.si
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh