Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski skakalci do zlata na tekmi mešanih ekip

Objava: 07. 02. 2022 / 14:46
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2022 / 19:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski skakalci do zlata na tekmi mešanih ekip
FOTO: Olimpijski komite Slovenije/ Faceook

Slovenski skakalci do zlata na tekmi mešanih ekip

Smučarski skakalci Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc so spisali zgodovino in zmagali na premierni tekmi mešanih ekip v Pekingu. Slovenci so na srednji skakalnici osvojili že tretjo kolajno teh iger in obenem tretjo za Slovenijo v Pekingu.

Na tekmi, polni diskvalifikacij, so slovenski športniki osvojili še tretjo skakalno medaljo teh iger in obenem tretjo za Slovenijo. Za dekleti v postavi je to že druga kolajna teh iger: Urša Bogataj je po sobotni zmagi prišla še do drugega zlatega odličja, Nika Križnar pa si bo poleg sobotnega brona nadela še zlato.

FOTO: Olimpijski komite Slovenije/Facebook

Z današnjo zanesljivo zmago so na tekmi, polni diskvalifikacij, z ogromno prednostjo 111,2 točke slovenski skakalci prehiteli Rusijo na drugem mestu, do brona pa je presenetljivo prišla Kanada, ki je za Slovenijo zaostala kar za 156,9 točke, poroča STA. V kanadskem taboru kot glavni trener že vrsto let deluje slovenski strokovnjak Bine Norčič.

Po drugi seriji Slovenci na tretjem mestu

Že v prvi seriji, ki so jo zmotile tri diskvalifikacije v japonskem, avstrijskem in nemškem taboru, so Slovenci končali na prvem mestu med desetimi reprezentancami in nabrali 49 točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci Norvežani. Slednji so diskvalifikacijo doživeli v finalu, tako da je bila pot do zmage na prvi tekmi mešanih ekip v zgodovini na široko odprta.

Vendar pa so slovenski skakalci danes svoje delo opravili z odliko in bi stopili na najvišjo stopničko, četudi ne bi bilo nobene diskvalifikacije, in zasluženo slavili.


Številni odzivi in čestitke za zmago

NA družabnih omrežjih se vrstijo številni odzivi in čestitke slovenski ekipi skakalk in skakalcev za izjemen uspeh. Med drugim se je oglasila dvakratna olimpijska prvakinja iz Sočija, Tina Maze. Izrazila je veselje, da »zlata medalja na olimpijskih igrah ni več 'problem'! Odlično skupinsko delo. Peter Prevc tebi pa še posebej čestitam! Bila je dolga pot.« Danes zlati Peter Prevc se je odzval z besedami: »Hvala Tina! Osem let nazaj si nam pokazala, da se da.«


Nalaganje
Nazaj na vrh